Gifter seg i Geiranger: – Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. september 2023 | 11:05

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg i Geiranger 31. august 2024.

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, sier paret i en felles pressemelding.

– Geiranger er kjent for sin spektakulære fjord og sine dramatiske fjell. Geirangerfjorden står på Unescos verdensarvliste og representerer Norges rike kultur og naturskjønnhet, skryter de to av naturen i Geiranger.

Forholdet mellom paret ble først kjent i 2019, og i juni i fjor forlovet de seg. Nå etter tre år sier Märtha og Durek at de er klar til å ta forholdet et steg videre.

– Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glad for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skrev paret videre i meldingen.

Prinsesse Märtha er nummer fire i arverekken til tronen.

Kongeparet og kronprinsparet gratulerer

– Dronningen og jeg gleder oss over at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i dag har offentliggjort sine bryllupsplaner. Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien, og vi ser fram til å feire den store dagen sammen med dem. Vi ønsker Märtha og Durek alt det beste.

– Vi gratulerer prinsesse Märtha og Durek Verrett med bryllup i august neste år. Vi er glade på deres vegne og gleder oss til å feire sammen med dem i Geiranger. Vi ønsker Märtha, Durek og jentene alt godt for framtiden.

Kontroverser
Siden Durek og Märtha bekreftet at de var i et forhold i 2019, har det vært reaksjoner og kontroverser rundt Durek og hans sjaman-forretning.

Durek har tidligere fått kritikk for å hevde at en medaljong var med på å gjøre ham frisk fra korona. Dette er en medaljong han selger på egen hjemmeside for 2300 kroner. Han har også  en medaljong til de som har hunder. Verrett hevder at hans Spirit Optimizer-medaljongen kan hjelpe hunden din, og hevder også at medaljongene kan ha helbredende effekt.

I november 2022 ble det kjent at Prinsesse Märtha Louise ikke lenger skulle jobbe for kongehuset, eller være kongelig beskytter for organisasjoner.

I et intervju på SVT i februar klaget prinsessen sin nød over forholdene i Norge. Både hun og kjæresten Durek Verret var utsatt for henholdsvis kvinnediskriminering og rasisme.

– For å dempe kritikk, eller sørge for at det ikke kommer kritikk, hevder prinsesse Märtha Louise at kritisk omtale av henne og hennes forlovede Durek Verrett er rasistisk og kvinnediskriminerende. (…) Det er en stygg og velkalkulert påstand basert på at ingen ønsker å bli plassert i båsen rasistisk eller kvinnediskriminerende, men det viser bare at prinsesse Märtha Louise er frekkere enn flatlusa, skrev Trygve Hegnar på leder i Finansavisen i februar.

mest lest