Unge Sentrum-leder melder seg ut av partiet

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 13. september 2023 | 08:36

Som eneste parti har Partiet Sentrum (PS) gått inn for å forby koranbrenning. Også når det gjelder retten til bønnerom og bære hijab har de markert seg. Det ga trolig et mandat i bystyret i Oslo og plass også i Drammen.

De fikk 6,3 prosent i bydel Stovner, 4,4 prosent i Søndre Nordstrand (Holmlia) og 3,7 prosent i Alna. I bydelen Fjell i Drammen fikk de over 10 prosent av stemmene og med det en plass i bystyret. Før valget gikk Islam Net-leder Fahad Qureshi ut med støtte.

«Dette valget oppfordrer jeg alle muslimer til å stemme på Partiet Sentrum. Det er det eneste partiet som klart og tydelig har sagt at de støtter oss!»

Les også: Fikk støtte fra Islam Net. Nå er Lippestad i bystyret

Men ikke alle i PS liker partiets frieri til islamske miljøer. Uten å være konkret på årsaken har nå både leder og 1. nestleder i ungdomspartiet Unge Sentrum trukket seg fra sine verv og også meldt seg ut av partiet.

Espen Oseid Danielsen (29) ble valgt som leder av Unge Sentrum så sent som i mars 2023. Han var med i partiet helt siden stiftelsen i 2020. Men allerede før valget meldte han seg ut.

Oseid Danielsen opplyser i en pressemelding om at han informerte sentralstyre i Unge Sentrum allerede forrige uke.

Han var med på å starte Partiet Sentrum i Trondheim og i Trøndelag. I en pressemelding gjengitt i Framtida skriver han at partiet på det tidspunktet var et blokkuavhengig sentrumsparti.

Men sånn er det ikke lenger, mener han.

– Vi har blitt et parti som ikke lenger er i tråd med vårt eget politiske utgangspunkt, skriver han, og fortsetter:

– Det har vist seg i flere prinsipielle saker at vi ikke har evnet å holde oss noenlunde i sentrum av det politiske landskapet.

Facebook har han også kommentert utmeldelsen.

«Når det er så mange saker hvor uenigheten mellom meg og partiet er stor, tydelig og prinsipiell, blant annet innen saker vedrørende skole, justis og ytringsfrihet, er det verken fornuftig, riktig eller forsvarlig å sitte på de vervene man gjør i partiet. De retningsvalgene som er tatt av Partiet Sentrum fordrer nye mennesker inn i mine verv.»

Også Unge Sentrum-nestleder Eline Heidisdatter Lorentzen har meldt seg ut. Hun var sentral i å stifte ungdomspartiet i 2020.

– Jeg kjenner meg ikke lenger igjen i det partiet jeg har vært med på å skape, og derfor har jeg tatt det vanskelige avgjørelsen om å melde meg ut av partiet, skriver hun.

mest lest