Slapp av, Støre tåler det!

Avatar photo
Daniel Sundkvist
Blogger og forfatter
Publisert 14. desember 2022 | 19:07

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Stakkars Støre.

Den 8. desember hadde TV2 et innslag, hvor Kantar har utført en meningsmåling som viser at over 40% har lite tillit til vår statsminister.

Det er jo ikke overraskende. Hvis noe er overraskende, så er det at tallet ikke er høyere.

Det som er interessant er uttalelsene i forbindelse med målingen. TV2 kontaktet både Støre selv, partisekretær Kjersti Stenseng og finansminister Vedum for kommentarer til tallene publisert av Kantar.

Støre selv svarte i kjent stil «Jeg jobber for å gjøre jobben min og opplever at vi tar Norge trygt gjennom en krisetid. Det er alvorlig for mange, og det er også krevende når vi står i politikken. Men vi har en plan for det, og det skal jeg levere på så godt jeg kan».

Støre er blitt en robot. Hans uttalelser er innøvd og gir ingen mening. Det er nesten så man ikke orker å kommentere dem lenger. At han tar Norge «trygt gjennom en krisetid» er så fjernt som det kan bli. Svært få i Norge opplever fremtiden som trygg akkurat nå, spesielt bedriftseiere. Og det er Støre selv som skaper utryggheten med sin politikk.

Og hva er denne planen som han har nevnt i flere medier? Det virker som han forsøker å holde en gulrot foran folket, slik at de skal henge med «litt til». Men den gulroten får vi ikke vite hva er. Han kommer vel til å «ha en plan» i tre år til, frem til neste stortingsvalg, slik at godtroende velgere biter på. Men det blir ikke meg. Jeg har hoppet av lasset for lenge siden. Hvis planen er hva han hittil har utrettet for det norske folk, så vil det si nada. Niks. Ingenting, som gavner folket.

I høst skapte Støre forventninger foran sitt møte med den tyske kansleren Olaf Scholz. Han ga inntrykk av at han kom til å reforhandle eksporten av strøm til Tyskland. Det ga det norske folket håp om at vinterens strømpriser ble reddet. Etter møtet viste det seg at, jo, Støre hadde reforhandlet avtalen. Støre og Scholz ble enige om å samarbeide enda tettere. Og nå vet vi at vinteren blir like kald som en gjennomsnittsvinter, om ikke kaldere, og at vi risikerer strømpriser (hold deg fast) hundre ganger høyere enn normalprisene frem til 2021.

Etter at den første krisevineteren var overstått og den andre nærmet seg – uten at regjeringen viste vilje til å reforhandle strømavtalen med EU, så bygget det seg på sensommeren opp misnøye, frykt og tegn til panikk i befolkningen. Nå hastet det med handling! Folk hadde ikke råd til enda en vinter med slike priser. Både Støre og Vedum gikk ut og beroliget befolkningen. De hadde en gave til folket. Noe meget positivt var i vente. Folk ble lettet og ventet på pressemeldingen hvor Støre skulle meddele at regjeringen nå endelig hadde rettet opp flausen fra 2018 og folk igjen skulle få normale strømpriser – trodde man.

Hva var «gaven»? Jo, strømstøtten ble flyttet en måned fram – til 1. september i stedet for 1. oktober.

Dette er Støre. Og det nytter ikke å være subtil lenger. Han er en løgner og en sviker. Ihvertfall for det norske folk. Så jeg gir ikke fem øre for hans «plan».

Men tilbake til Kantars måling. Kjersti Stenseng ble også bedt om en uttalelse. Hennes svar vekker oppsikt. Først sier hun dette.

«Hun viser til at Støre som statsminister er «landets fremste, og mest synlige person» i en tid der mange opplever usikkerhet rundt egen økonomi og ønsket å gi tydelig beskjed.»

Støre? Synlig? Han er knapt å se. Han tilbringer like mye tid i utlandet, som hjemme. Den økonomiske krisen folk opplever nå, er større enn covid-krisen. Likevel fikk vi under covid nesten daglige direkteoverførte pressekonferanser om utviklingen. Nå går regjeringen fullstendig rundt grøten og enser ikke hovedårsaken til at folk lider – strømprisene.

I stedet suller de med saker som kanskje hadde hatt betydning i 2015, mens som i dag opptar kun en forsvinnende mikrodel av befolkningen. Folk er ikke opptatt av antall kvinner i styrer eller bærekraftige bedrifter, når de sulter og fryser. Virkelighetsfjerne regjeringsmedlemmer jobber med helsereformer ingen har bedt om, og fastprisavtaler på strøm som ingen bedrifter vil ha. Jeg har skrevet det før, men skriver det gjerne igjen – gå inn på Arbeiderpartiets facebookside og se hva de faktisk er opptatt av i en dyp krisetid. Du vil få bakoversveis.

Les også: Er Norge blitt et kakistokrati?

Så til den kanskje allermest oppsiktsvekkende uttalelsen om den lave tilliten til Støre, også denne fra Kjersti Stenseng.

«Jeg vet at han tåler det, og jeg vet at både han og vi nå er mest opptatt av å fortsette arbeidet med å dempe prisveksten i landet, jobbe for å unngå at renta stiger mer enn nødvendig, sikre solide velferdstjenester og Europas laveste arbeidsledighet, legger hun til.»

At regjeringen snarere eskalerer prisveksten er en sak.

Men «jeg vet at han tåler det»? Tror Stenseng at folk er bekymret for om Støre tåler den lave tilliten? Hvem er det hun ønsker å berolige? Folket? Journalisten? TV2 sine følgere?

Det er en grunn til den lave tilliten. Det er et viktig signal. Folk ønsker at Støre og hele regjeringen enten legger om kursen, eller går av! Hvorvidt Støre tåler det, er fullstendig irrelevant. Han skal faktisk ikke tåle så lav tillit. Både han og hans parti har forpliktet seg til å lytte til folket de er satt til å tjene. Men dette synes ikke å demre for Stenseng, som presterer å svare «jeg vet at han tåler det».

Dette er et symptom som synes å gjennomsyre hele Ap-apparatet. Uttalelsen avslører partiets distanse til folk. Dårlige meningsmålinger preller av dem som vann på gåsa, og de fortsetter i sitt satte løp. «Politikken står fast» har Støre gjentatt flere ganger. «Det er normalt å være upopulær i krisetid» har også forlatt hans lepper. Det er med andre ord ikke folket som har rett, men Ap må vite! Folket kan ikke tas med i betraktningen. Folket er desperat og vet derfor ikke hva det vil. Ap vet bedre!

Hvorfor er Støre så resistent mot sterk kritikk – ja nærmest et folkeopprør – mot ham og hans politikk? Hvorfor tviholder han på den for enhver pris?

Det er nesten så jeg mistenker at han tar sine instruksjoner fra Klaus Schwab. Jeg har ingen problemer med å forestille meg en samtale mellom de to.

Schwab: «du kommer til å oppleve massive protester fra folket, men du må stå fast! Folket vet ikke sitt eget beste. New world order SKAL gjennomføres i alle land hvor mine disipler er plassert i regjering».

Støre: «ja, mester».

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Vokt deg for utleiemeglere

mest lest