Kina slår ned på kryptovaluta: Bitcoin ned 9 prosent

Avatar photo
Publisert 15. februar 2024 | 20:20

Fredag ble det kjent at kinesiske myndigheter intensiverer kampen mot kryptovaluta. Nå innføres det forbud mot alle kryptotransaksjoner og utvinningsvirksomhet av kryptovalutaer, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ti byråer, inkludert sentralbanken, finans-, verdipapir- og valutaregulatorer, lover nå å samarbeide for å sette en stopper for «ulovlig» kryptovalutaaktivitet. Dette er første gang de Beijing-baserte tilsynsmyndighetene har gått sammen for å eksplisitt forby all kryptorelatert aktivitet.

Kinesiske myndigheter sier de ønsker å kutte økonomisk støtte og strømforsyning til utvinning av kryptovaluta, og argumenterer med at dette er energikrevende og hindrer statens karbonnøytralitetsmål.

Bitcoin, verdens største kryptovaluta, falt mer enn 9 prosent etter nyhetene fra Kina ble kjent. Andre mynter så også en tilbakegang, ifølge Reuters.

I flere år har kinesiske mydnigheter forsøkt å slå ned på kryptovaluta, men det har vist seg å være utfordrende. Likevel får myndigheten støtte fra banker og finansinstitusjoner. Det skriver Reuters.

I flere asiatiske land og i USA er myndighetene bekymret over at privatdrevne og svært volatile digitale valutaer kan undergrave deres kontroll over de finansielle systemene. Det fryktes at kryptovaluta kan fremme økonomisk kriminalitet og skade investorer.

Utvinning av kryptovaluta er også ansett som problematisk på grunn av klimautslipp.

Kinesiske myndigheter har gjentatte ganger uttrykket bekymring for at spekulasjon i kryptovaluta kan forstyrre landets økonomiske og finansielle ro og orden, noe som er en av Beijings toppprioriteringer. Analytikere sier at Kina også ser på kryptovalutaer som en trussel mot sin suverene digitale yuan, som er på et avansert teststadium.

mest lest