Største klappjakt i fransk historie etter narkobaron kom seg fri i angrep på fangetransport

Avatar photo
Publisert 15. mai 2024 | 21:03

Tretti år gamle Mohamed Amra, også kjent som «Fluen», er en kjenning av fransk politi med bånd til et mektig gjengmiljø i Marseille. Nå er han sporløst forsvunnet.

Tirsdag gikk fire maskerte personer med våpen til angrep på en fangetransport i Normandie, Frankrike. To politibetjenter ble drept og én er skadet. Angriperne klarte å frigjøre innsatte og flykte. Deler av hendelsesforløpet ble tatt opp på video.

Hundrevis av politifolk leter etter gjerningsmennene bak angrepet, men Mohamed Amra er fortsatt på frifot. Ingen vet hvor han er.

Franske myndigheter har aldri før brukt så mye ressurser på en klappjakt, sier den franske innenriksministeren Gérald Darmanin ifølge den franske storavisen Le Monde.

Les også: Fangetransport overfalt og to politifolk drept: Narkobaron på frifot

Onsdag ettermiddag er «Fluen» også etterlyst internasjonalt gjennom Interpol.

30-åringen er kjent for å være tilknyttet gjengkriminalitet, og har vært involvert i saker som involverer narkotika, kidnapping, frihetsberøvelse og drapsforsøk, ifølge France 3. Han skal og være knyttet til et mektig gjengmiljø ved navn «Blacks» i den sørfranske byen Marseille. Totalt har Amra 13 dommer på seg, ifølge franske BFMTV.

Hundrevis av fengselsbetjenter har i dag blokkert inngangen til fengsler over hele Frankrike i protest. Hensikten med aksjonen er å kaste lys på hvor farlig yrket deres er.

– Vi er i sorg, sier fagforeningsrepresentant Vanessa Lefaivre til nyhetsbyrået AFP.

Ved 11-tiden onsdag markerte fengsler over hele Frankrike ett minutts stillhet til minne om fengselsbetjentene som ble drept i angrepet.

Samme dag som angrepet på fangetransporten ble utført, la senatet i Frankrike frem en stor rapport om narkotikasmugling, hvor de advarer om at landet står overfor et «vippepunkt» når det gjelder narkotikavold. Narkovolden omtales i rapporten som en «trussel mot grunnleggende interesser i samfunnet».

mest lest