Moxnes: –⁠ Har kjent på mye skam

Avatar photo
Publisert 15. mai 2024 | 19:24

Tidligere partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes, snakker ut på Dagsrevyen onsdag.

Moxnes forteller at han har det bedre nå, fordi han får jobbe med noe meningsfullt og viktig på Stortinget. Han kom tilbake på jobb i januar.

Nå er det snart ett år siden han havnet i full mediestorm da det i juni i fjor ble kjent at han hadde stjålet solbriller fra en butikk på Gardermoen. Saken førte til at han måtte gi seg som partileder. Han valgte og å sykmelde seg.

Noen måneder senere ble det kjent at Moxnes var blitt tatt og bøtelagt for ytterligere fem tyverier – alle for beløp på under 500 kroner.

Etter at Bjørnar Moxnes (42) gikk av, var han åpen om at han hadde et psykisk helseproblem.

– Jeg tror kanskje jeg kan være litt flink på å skyve unna, eller fortrenge ting som er vondt og vanskelig. Men i høst så skjønte jeg at jeg må ta tak i problemene mine og få hjelp, sier Moxnes til NRK.

Han fortalte og at han har opplevd vanskelige ting tidligere i livet, som han ikke har håndtert emosjonelt og som han har slitt med å snakke om.

– Jeg har følt veldig mye skam det siste året, fortalte han i Dagsrevyen.

– Akkurat nå er jeg litt nervøs, men jeg er på et bedre sted. Jeg har det fint med kjæresten min og barna våre, sa han videre.

Bjørnar Moxnes ønsker nå fire nye år på Stortinget. Det sa han til Klassekampen tidligere denne uken.

Han sikter seg inn på andreplassen på partiets Oslo-liste, og håper velgerne har nok tillitt til å la ham fortsette i politikken.

mest lest