Atle Antonsen vil revurdere sitt forhold til alkohol: – Unnskyld, unnskyld, unnskyld

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. november 2022 | 18:31

I hele dag har Atle Antonsens uttalelser til Sumaya Jirde Ali vært topptema i sosiale og andre medier. Til nå har han pekt på politiets etterforskning og sagt han derfor ikke vil uttale seg. Men i kveld tar han til Facebook og forsøker seg på en forklaring og en unnskyldning.

Hendelsen har allerede fått konsekvenser for Antonsens oppdrag.

iNyheter gjengir Antonsens Facebook-innlegg her:

«Natt til 23. oktober i år var jeg på bar i Oslo med gode venner. Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: meg selv.

Den som ble utsatt for katastrofen, er Sumaya Jirde Ali. Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting. Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa var bare idiotisk. Punktum.

Jeg har alltid respektert Sumaya. Hun er et forbilde og en sterk og viktig stemme. Det var mitt utgangspunkt da jeg gikk bort for å snakke med henne. Det gikk som alle forstår skikkelig galt.

Unnskyld, Sumaya Jirde Ali. Unnskyld, dere andre som var til stede den kvelden. Og unnskyld til alle dere andre som blir lei seg eller forbanna over mitt ekstremt klønete forsøk på å være morsom. Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller.

Jeg skjønner at jeg må revurdere mitt forhold til alkohol og hvordan jeg kommuniserer med folk under alkoholpåvirkning. Det er åpenbart at dette står i kontrast til hvordan jeg opplever meg selv.

Jeg vet hvilke verdier jeg har, og hva jeg står for. Jeg har aldri tenkt at det kan være mulig for meg å være rasistisk. Men etter denne kvelden og disse idiotiske kommentarene skjønner jeg at jeg må gå noen runder med meg selv.»

Har anmeldt Atle Antonsen for rasisme etter opptrinn på utested

mest lest