Jeffrey Epsteins ofre saksøker FBI – hevder dekkoperasjon

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. februar 2024 | 07:00

Onsdag leverte et dusin av Jeffrey Epsteins ofre inn et søksmål hvor de anklager FBI for å ha skjult sin manglende etterforskning av den avdøde finansmannen.

Dette tillot Epsteins menneskehandel å fortsette i over 20 år, skriver Reuters.

Ofrene, som bruker pseudonymene Jane Doe, sa at FBI mottok troverdige tips så tidlig som i 1996 om at Epstein drev med menneskehandel med unge kvinner og jenter, men likevel unnlot å avhøre ofrene eller dele det de visste med føderale og lokale politimyndigheter.

Ofrene hevder at FBI endelig begynte en etterforskning i 2006, men avsluttet den to år senere etter at Epstein innrømmet skyld i en prostitusjonsanklage i Florida. Til tross for dette fortsatte FBI å ignorere tips helt til hans arrestasjon i juli 2019. En måned senere begikk Epstein selvmord.

Les også: Tucker Carlson intervjuer Epsteins bror: Dette var ikke selvmord

«Som en direkte og umiddelbar årsak til FBI’s uaktsomhet, ville ikke saksøkerne ha fortsatt å bli utsatt for menneskehandel, mishandlet, voldtatt, torturert og truet,» sa søksmålet.

«Jane Does 1-12 fører dette søksmålet for å komme til bunns – én gang for alle – i FBI’s rolle i Epsteins kriminelle menneskehandelring,» la den til.

Søksmålet som ble levert onsdag i føderal domstol i Manhattan, krever erstatning fra den eneste saksøkte, den amerikanske regjeringen.

Søksmålet refererer til en senatshøring i desember forrige år, hvor FBI-direktør Christopher Wray ble spurt hvorfor FBI ikke iverksatte ytterligere tiltak.

– Jeg vil sette meg ned med folkene mine for å finne ut om det er mer informasjon vi kan komme med, sa Wray.

Les også: Wall Street Journal: Terje Rød-Larsen var svært hyppig gjest hos Jeffrey Epstein

Det antas at det er godt over 100 ofre for Epstein. Tidligere har disse ofrene mottatt omtrent 500 millioner dollar i erstatning gjennom et program som ble finansiert av Epsteins eiendom, i tillegg til midler fra to av Epsteins banker, JPMorgan Chase og Deutsche Bank.

mest lest