Overførte 34 milliarder kroner til sine personlige kontoer

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. mars 2023 | 07:13

Kryptogründer og tidligere FTX -sjef Bankman-Fried og fem medlemmer av hans indre krets, overførte totalt 3,2 milliarder dollar (34 milliarder norske kroner) til sine personlige kontoer.

Pengene kom hovedsakelig fra Alameda Research, et kryptohandels-hedgefond tilknyttet FTX.

Den amerikanske advokaten John Ray ble utnevnt til administrerende direktør i FTX etter konkursbegjæringene i november. Han har jobbet for å finne kryptovaluta og andre eiendeler som til slutt kan returneres til millioner av FTX-kunder som har fått kontoer stengt siden sammenbruddet, skriver Fox News.

Bankman-Fried står overfor et dusin føderale anklager knyttet til sammenbruddet av FTX, og anklager ham for verdipapirsvindel og plyndring av plattformen for personlig vinning.

Bankman-Fried og fem medlemmer av hans indre krets, overførte totalt 3,2 milliarder dollar til sine private kontoer. Så langt viser funn at Bankman-Fried har mottatt 2.2 milliarder dollar selv, ifølge en pressemelding som beskriver regnskapet.

FTX sa at de undersøkte mulige måter å tilbakeføre overføringene til Bankman-Fried og hans tidligere kolleger.

På et tidspunkt ble FTX verdsatt til 40 milliarder dollar, med Bankman-Fried som fungerte som kryptoindustriens ansikt.

Les også: Kryptogründer risikerer opp mot 100 år i fengsel

Bankman-Fried har erklært seg ikke skyldig i de føderale anklagene. Han bor hjemme hos foreldrene i California, etter det ble betalt en kausjon på 250 millioner dollar i desember i fjor.  Rettssak starter i oktober.

FTX-grunnlegger ga penger til venstre-liberale medier før konkursen

mest lest