Dagsavisen gleder seg også over Resetts bortgang

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 16. desember 2022 | 20:29

Det er mye glede å spore på venstresiden over at Resett nå har meldt oppbud. Journalisten.no ga en gjennomgang av de umiddelbare reaksjonene. «Halleluja!» utbrøt en Dagblad-kommentator. Nå er også Dagsavisen ute på lederplass.

Les også: Gleder seg over at Resett er konkurs: – En plattform for trumpisme i Norge

Den dypt statsstøttede avisen, hvis redaktør, Erik Hoff Lysholm, Resett kritiserte flere ganger, er nå ute med en anonym leder om Resetts konkurs.

«Vi beklager vanligvis at det forsvinner publikasjoner fra offentligheten. Men vi gjør et unntak for Resett. Nettstedet har drevet med nedrige kampanjer mot enkeltpersoner, og det var en yngleplass for høyreradikale og farlige ideer,» skriver de.

Videre:

Resett ble lansert i august 2017 med Helge Lurås som ansvarlig redaktør. Nettstedet skulle ifølge egenreklamen fremstille saker fra en annen vinkel enn de etablerte mediene, og dekke sakene som massemediene ikke ønsket å dekke.

Den alternative vinklingen skulle vise seg å bestå av monoman fokus på innvandring, uthenging av stemmer på venstresiden som poet og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali, og kommentarfelt der det var fritt fram for de mest outrerte og radikale stemmene i spørsmål om flerkultur.

Dagsavisen, som måtte kutte i antall ansatte etter at de fikk redusert pressestøtten fra 34 millioner i året til 28 millioner, ta seg den frihet å hevde at Resett, som ikke fikk en krone i pressestøtte «ikke har livets rett».

«Resett klarte aldri å bli en seriøs aktør som presenterte et alternativt syn på verden. Vi setter ytringsfriheten høyt, også når det gjelder ideer vi ikke støtter. Men vi gråter ingen tårer for at Resett ikke hadde livets rett,» skriver Dagsavisens lederteam.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

R.I.P Resett: Dette vil vi med iNyheter

mest lest