Den neste Teslaen vil inneholde raketteknologi: – Det er ikke egentlig en bil

Avatar photo
Publisert 18. mars 2024 | 21:51

Verdens rikeste mann, Elon Musk, eier både romfartsselskapet SpaceX og bilprodusenten Tesla. Nå skal de to samarbeide for å lage en «bil» som ikke egentlig er en bil.

Det forteller Musk selv i et intervju med den tidligere CNN-profilen Don Lemon.

– Jeg vil ikke røpe så mye mer enn det jeg allerede har sagt offentlig, men den nye Tesla Roadster vil bli et samarbeid mellom SpaceX og Tesla. Så du kan forvente en del «rakett-aktig» teknologi.

– Er det en flyvende bil?

– Kanskje, svarer Musk, før han blir stille i noen sekunder og bryter ut i latter.

Han legger til at han ønsker å spare de spennende detaljene til Teslas offisielle avsløring av den nye sportsbilen.

– Jeg vil ikke si mer enn at den er veldig kul, og at den vil inneholde rakett-teknologi som er utviklet av SpaceX. Etter at vi lagde Cybertruck, ville vi gå et steg videre og bruke rakett-teknologi til å lage noe som ikke egentlig er en bil, sier Musk.

Cybertruck er en trekant-formet, helelektrisk pick-up med skuddsikre paneler som ble levert til de første kundene på slutten av fjoråret.

– Det vi lager nå er noe som ikke eksisterer fra før. Produktet kan for noen minne om TV-serien «Familien Jetson», sier Musk spøkefullt.

Han legger til at kjøretøyet ikke vil benytte et tradisjonelt ratt, men en annen form for styring. Musk kan derimot bekrefte at det vil være hjul på den neste Teslaen.

Les også: Se Cybertruck kjøre fra en Porsche 911 – Med en 911 på hengeren

Avslutningsvis sier gründeren at det nye kjøretøyet vil klare å gå fra null til 100 kilometer i timen på under ett sekund. Dette har han også sagt tidligere.

Foreløpig er Model S Plaid elbilprodusentens raskeste bil. Den klarer null til 100 på 2,3 sekund.

Her kan du se hele intervjuet med Don Lemon og Elon Musk:

Forrige uke var SpaceX i nyhetene da selskapet skjøt verdens største rakett opp i bane rundt jorden. På vei ned til jorden, mistet raketten kontroll like før landing. SpaceX meldte at raketten eksploderte i en høyde av 462 meter.

mest lest