Klagestorm mot statskanalen: – For en dårlig påvirkning NRK bedriver

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. april 2024 | 07:45

Etter en klagestorm mot NRK for banning i beste sendetid, står torsdag et nytt møte i Kringkastingsrådet for tur.

Ifølge TV 2 har NRK mottatt hele 471 henvendelser, og sju klagesaker skal behandles. Blant disse er programmet «Norges tøffeste», ledet av Jørgine Vasstrand (34), som har mottatt flere klager på banning, både fra deltakere og programlederen selv.

TV 2 viser til tre klager som er blitt sendt inn om programmet:

– For en dårlig påvirkning NRK bedriver med å sende program med alle de banneord som finnes. Kveldens «Norges tøffeste» var enda et bevis på dårlig etikk og dømmekraft.

– Er det ikke mulig å lage dette programmet med å redusere banning, i alle fall droppe banning i teksting? Ikke særlig gøy å se med barna. «Satan», «fy faen», «helvete» og «fette» i hver eneste setning, slitsomt.

– Har sett programmet med barnebarna som vi prøver å oppdra til å bruke et språk uten banning. Hva er det som gjør at en offentlig kanal kan stå inne for dette språket er til å undre seg over. Spesielt reagerer jeg på at en programleder banner ved formidling.

Solveig Hareide, prosjektleder i NRK, sier til God kveld Norge at de setter pris på engasjementet og tilbakemeldingene rundt produksjonen, og understreker programmets mål om å formidle viktige og underholdende historier, samt å skape et miljø hvor deltakerne kan opptre så naturlig som mulig.

Hun påpeker at at deltakerne fort glemmer at det er kamera til stede, og derfor snakker til hverandre som de gjør til vanlig. 

Nyhetsredaktør Knut Magnus Berge fra NRK sier om samme program at de ikke ble overrasket over reaksjonene fra seerne og erkjenner at de selv har kommet til en konklusjon om at sendingen ikke ble helt vellykket.

mest lest