Israel har angrepet mål i Iran

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. april 2024 | 06:15

Natt til fredag har israelske missiler truffet mål i Iran.

Det melder  ABC News, som viser til informasjon fra en amerikansk tjenesteperson.

Ifølge AFP melder iranske medier om tre eksplosjoner i nærheten av en militærbase i Isfahan. Tidligere meldte det iranske nyhetsbyrået Fars om eksplosjoner ved flyplassen i Isfahan, som ligger sentralt i Iran.

Isfahan, som ligger cirka 350 kilometer sør for hovedstaden Teheran, er hjemsted for en betydelig flybase tilhørende det iranske militæret. I tillegg huser området fasiliteter knyttet til Irans atomprogram, melder NTB.

Emirates og FlyDubai er blant flyselskapene som har begynt å endre ruten for flygningene sine over den vestlige delen av Iran. Selv om selskapene ikke har gitt noen spesifikk grunn, indikerer meldinger sendt til lokale luftfartsmyndigheter at deler av det iranske luftrommet kan være midlertidig stengt, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge nyhetsbyrået viste den iranske statlige fjernsynskanalen et varsel, men det er ingen kommentarer fra iranske myndigheter så langt.

Det israelske militæret har «for øyeblikket ingen kommentarer» angående eksplosjonene i Iran og spørsmålet om hvorvidt Israel er involvert. Det meldes av flere medier, inkludert CNN og Times of Israel, som har bedt om en kommentar.

Iranske statlige medier melder at det så langt ikke dreier seg om missiler.

– Flere droner er blitt skutt ned av landets luftforsvar, og det er ingen meldinger om noe rakettangrep i øyeblikket, står det i en uttalelse fra det iranske romfartsbyråets talsmann Hossein Dalirian, ifølge NTB.

Angrep i Syria og Irak
Jerusalem Post melder om eksplosjoner både sør i Syria i Suwayda, og i Bagdad-regionen og Babil i Irak.

«Materialskader» er rapportert i sørlige Syria etter et israelsk angrep, melder den syriske statlige mediekanalen SANA fredag morgen, ifølge CNN.

«Omtrent klokken 02:55 i dag lanserte den israelske fienden en aggresjon med missiler»

Det israelske militæret fortalte CNN at de ikke kommenterer rapporter i utenlandske medier.

Atomkraftanlegget er ikke truffet.
FNs atomenergiorganisasjon, IAEA, bekrefter nå at det ikke har vært skade på Irans atomanlegg.

Dette meldes av organisasjonen på X.

mest lest