Satte fyr på seg selv utenfor Trump-rettssaken

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 19. april 2024 | 20:01

En mann har satt seg selv i flammer utenfor rettssalen der saken mot Donald Trump behandles fredag kveld norsk tid.

Ifølge en journalist fra CNN på stedet skal mannen ha vært antent i mer enn 3 minutter. Nyhetsbyrået AP skriver at en person ble fraktet bort på båre av helsepersonell.

Mannen er identifisert som 37 år gamle Max Azzarello. Han døde senere av skadene.

På stedet er det funnet skilt og dokumenter som henviser til en Substack-nettside. Denne inneholder et 2648-ords manifest som omhandler et totalitært komplott og apokalyptisk fascistisk verdens-kupp.

Azzarello har også delt videoer av seg selv på nett før han satte fyr på seg selv, hvor han snakker om konspirasjonsteorier om kryptovaluta, Bill Clinton, Hollywood-skuespillere og covid-19.

Videoer av hendelsen er delt i sosiale medier. Vi advarer mot sterke bilder.

Max Azzarello har delt en video av seg selv på nett hvor han synger «Start a fucking revolution».

Hendelsen skal ha forekommet kort tid etter at tolv jurymedlemmer og seks varajurymedlemmer ble ferdig utvalgt i forbindelse med hysjpengesaken mot presidentkandidat Donald Trump.

Trump er tiltalt for brudd på regnskapsloven i forbindelse med en utbetaling på 130.000 dollar fra Trumps daværende advokat Michael Cohen til pornoskuespilleren Stormy Daniels i 2016. Trump mener rettsaken er en politisk forfølgelse, og at hans motstandere ønsker å felle ham fordi de er uenig med ham.

– De har ingen sak. Ingen har sett noe som dette tidligere. Dette er politisk forfølgelse, uttalte Trump til pressen på vei inn i rettssalen første dag.

mest lest