Jødiske aktivister på Capitol Hill: – Våpenhvile nå

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. oktober 2023 | 06:18

Hundrevis av demonstranter tok seg onsdag inn i en bygning ved Kongressen i USA med budskap om våpenhvile på Gazastripen.

Aktivistene samlet seg i Washington DC og ba president Joe Bidens administrasjon og kongress presse på for en våpenhvile i Israel-Hamas-krigen.

Rundt 200 demonstranter, mange fra gruppen Jewish Voice for Peace, fylte en del av kontorbygningen Cannon House nær Capitol-bygningen, og sang: «Verden ser på».

En gruppe på rundt 500 andre demonstranter blokkerte Independence Avenue utenfor.

Noen hadde på seg svarte T-skjorter utsmykket med meldinger inkludert «jøder sier våpenhvile nå» og «ikke i vårt navn».

Politiet på Capitol Hill begynte å arrestere demonstranter som nektet å etterkomme ordre om å forlate området. Politiet skriver i en melding på X at slike protester ikke er lov inne i bygningen.

Rundt 300 demontranter ble arrestert, skriver ABC.

Eksplosjon på et sykehus i Gaza har utløst protester over hele verden. Hamas hevder at over 500 mennesker ble drept i eksplosjonen på sykehuset al Ahli tirsdag.

Israel hevder imidlertid at eksplosjonen kom fra en rakett avfyrt av gruppen Palestinian Islamic Jihad (PIJ) – en islamistisk militant gruppe basert i Gaza som er mindre enn Hamas, men deler en lignende ideologi.

Israel sier at 1400 av innbyggerne ble drept i overraskelsesangrepet av Hamas-terrorister 7. oktober.

Gazas helsedepartement sier at minst 3.478 palestinere er drept og 12.000 andre er blitt såret siden da i Israels gjengjeldelsesangrep.

mest lest