Listhaug frykter dyrere strøm: – Støre og co må få ut fingeren

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. januar 2023 | 06:20

Frp-leder Sylvi Listhaug etterlyser en helhetlig energiplan. Hun er bekymret for høye strømpriser hvis strømforbruket øker mye.

Torsdag la Statnett frem anslag om strømbehovet fremover, som ligger an til å vokse mer enn det selskapet anslo i 2020.

Statnett påpeker at økningen kommer på grunn av ambisiøse klimamål og mål om industrivekst.

Frp-leder Sylvi Listhaug er bekymret over hvor strømmen skal kommer fra med det nye forbruket, og etterlyser en helhetlig energiplan.

– Min store bekymring er at økt forbruk vil føre til skyhøye strømpriser også i årene som kommer. Vi hører hele tiden om at vi skal bruke mer strøm, til batterifabrikker, elektrifisering av sokkelen og at alle skal ha elbil, sier Listhaug til E24.

– Det er på høy tid at det legges frem en plan om hvordan vi skal sikre kraftbalansen fremover. Vi kan ikke bare øke forbruket uten å samtidig ha en plan for å øke produksjonen, legger hun til.

Les også: Støre om strømprisene: – Åpen for å vurdere «alt av løsninger» – så lenge det ikke skaper trøbbel

– Vi vil ha en plan som viser hvor kraften skal komme fra, og hvor virksomhetene som trenger den skal ligge. Hvis vi ikke har nok kraft, skal vi da gå i gang med batterifabrikker og andre prosjekter som trenger mye kraft? Mange prosjekter får allerede nei til å koble seg til, sier Listhaug.

Høyres Bård Ludvig Thorheim mener regjeringen må komme på banen.

– Støre og co må få ut fingeren. Dette viser nok en gang at regjeringen må komme på banen og få opp tempoet. Vi må ha mer kraft, og det raskt, sier han til E24.

Er det på tide å kaste regjeringen?

mest lest