Er bekymret for «strømmisunnelse» mot hyttefolk: – Vemmelig utvikling

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 6. september 2022 | 16:58

Og det er fra venstresiden det vil komme. Det skriver tidligere Finansavisen-journalist Kjell Erik Eilertsen i et innlegg på Facebook.

Det er et innslag på NRK Nyheter som har reist alarmen. Temaet var «hva med hytteeierne?»

En representant for det ca. 250.000 hytteeierne med innlagt strøm pekte på konsekvensene av at eierne ikke mottar strømstøtte. Folk ville ikke ha råd til å bruke hyttene sine og hyttekommuner ville bli rammet økonomisk.

«Jeg har merket meg en vemmelig utvikling i kjølvannet av den politisk skapte strømkrisen,» skriver Eilertsen og peker på at en motdebattant, som han beskriver som «en sosionom som bare ville snakke om småbarnsfamilier på Oslo øst som bor i trange leiligheter.»

Sosionomen mente at hytteeierne hadde fått «vel» mye oppmerksomhet under pandemien og at det nå var andre som sto først i køen for oppmerksomhet og sympati.

Eilertsen peker på at så mange som én million mennesker kan sokne direkte til noe av disse 250.000 hyttene. Og enda mange flere nyter godt av dem. «Det er mange velgere. Kanskje halvparten av velgerne i Norge,» påpeker Eilertsen og fortsetter:

– Den intellektualiserte og dårlig skjulte misunnelsen og kanskje litt hevnlyst som denne sosionomen la for dagen, vekker assosiasjoner til det man ofte hører fra politikerne ute på venstresiden.

Artikkelen fortsetter.

Eilertsen mener folk må holde seg unna Ap, Høyre, Venstre og MDG, ja man bør stemme dem ut av kommunestyrene også. Han mener at det er på tide at velgerne vet hva de man stemmer på faktisk står for.

– 99% av velgerne har ignorert dette i årevis og bare tenkt at stemmer jeg til venstre straffer jeg de som har litt mer enn meg og stemmer jeg til høyre får jeg beholde litt mer av det jeg har tjent selv gjennom arbeid. Dette holder ikke lenger når folk på både høyre og venstresiden står for en politikk som tømmer lommeboka like fort som de tømmer kraftmagasiner, skriver han.

Eilertsen mener det kun finnes to lyspunkt på Stortinget: Sp og Frp.

– I den kaotiske politiske situasjonen som nå dominerer hverdagen, der en hodeløs energipolitikk har snudd tilværelsen opp ned finnes det likevel to lyspunkter. Et gryende grasrotopprør i Senterpartiet, og Ola Borten Moe som har innrømmet at beslutningstagerne er blitt servert pølsevev fra Statnett.

– Det andre er Fremskrittspartiet FrP som har gjort noe så sjeldent som å innrømme feil beslutninger, og der nye kluter som Stortingsrepresentant Marius A Nilsen og Frank Sve har vært tydelige i å fremme en offensiv politikk på området.

Den tidligere journalisten etterlyser enda mer tydelighet fra de to partiene og at «de tar et oppgjør med tidligere fadeser og meisler ut en politikk som er gjennomtenkt.»

– Hvis ikke bør velgerne vurdere nye alternativer, der INP – Industri og Næringspartiet ser ut til å være et seriøst alternativ, skriver han.

Eilertsen mener Rødt «har sagt mye fornuftig i kraftdebatten» men at de raskt «drar det hele videre inn i en klassisk kommunistisk ideologi, og de har ikke et snev av sympati for de som har glede av hytter med innlagt strøm.»

– Start nytt parti, Eilertsen!

Det har kommet over 180 kommentarer under innlegget til Eilertsen.

– Min mor som er enslig pensjonist har en helt alminnelig hytte på fjellet og får plutselig astronomiske strømregninger fordi hun selvfølgelig må holde den oppvarmet for å unngå frostskader og sprukne vannrør. Hytta ble kjøpt for mer enn 50 år siden. Ganske alminnelig med andre ord. Strømkostnadene var aldri noe problem før. Nå er det faktisk slik at man vurderer å kvitte seg med den, skriver en.

– Frps statsministerkandidat er Erna Solberg. Stemmer man på FrP så får man altså Høyre. Samme dilemma på venstresiden. Der får man Støre. Det trengs et helt nytt politisk parti som bryter med den klassiske høyre/venstre-aksen. Den gir ikke lenger noen mening. Det som gir mening i dag med en stadig mer elitistisk politisk ledelse, er aksen demokrati/ufrihet, ytringsfrihet/woke og grasrot/elite. Vi har flere store folkebevegelser i dag som strømpriser/kraft, vindmøller, kriminalitet, migrasjon og EU som alle utgjør 20-40% i potensiell oppslutning. Eilertsen bør ta en prat med resten av «Facebook-gjengen» og starte dette nye partiet! skriver en annen.

Tidligere NRK-journalist omtaler presse-kollegaer som «feige, servile og tendensiøse»

mest lest