Rockstar bekrefter: Grand Theft Auto 6 har lekket

Avatar photo
Publisert 19. september 2022 | 15:51

En anonym person skal ha hacket Slack-kontoen til en ansatt hos spillutvikleren Rockstar. Nå har han lekket hauevis av materialle fra det kommende spillet i en av verdens mest populære spillserier.

Hackeren «teapotuberhacker» skal ha postet en zip-fil på spillets nettforum. Denne skal ha inneholdt 90 videosnutter som viser bilder fra Grand Theft Auto 6.

Personen skriver også at han muligens vil lekke flere bilder og informasjon i nær fremtid.

Filene som ble lekket ble fort spredd videre til YouTube, Twitter og Telegram.

Jason Schreier er reporter for Bloomberg og verter en podcast om dataspill. Han skriver på Twitter at han har fått bekreftet fra kilder som jobber i Rockstar at denne lekkasjen er autentisk, og at bildene som er lekket stammer fra en tidlig og uferdig versjon av Grand Theft Auto 6.

Utgiveren Take Two har tatt ned noen av de lekkede videoene fra YouTube, noe som antyder at dette er innhold de har eierskap over og ikke ønsker spredd.

Utvikleren Rockstar har nettop bekreftet at lekkasjen er autentisk på Twitter. De skriver at lekkasjen ikke skal gå ut over utviklingen av spillet, men at de samtidig er svært skuffet over at spillet blir lekket på denne måten.

Grand Theft Auto 5 kom ut i 2013 og har solgt 169 millioner eksemplarer. I november 2014 ble spillet det mest solgte spillet noensinne i Storbritannia. Det er derfor mye spenning rundt oppfølgeren i spillmiljøet.

Lanseringen av Grand Theft Auto 6 er trolig langt unna, så fansen må nok smøre seg med tolmodighet. Da Rockstar viste frem GTA 5 for første gang, var det nesten to år før spillet kom ut.

mest lest