Arfan Bhatti etterlyst for terroren i Oslo. Har vært i avhør i Pakistan

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. september 2022 | 12:03

Politiet mener Arfan Bhatti kan kobles til terroren ved utestedene London pub og Per på hjørnet i Oslo i sommer.

TV 2, skriver at den norske islamisten har oppholdt seg i Pakistan den siste tiden. Derfor har norske myndigheter nylig og i all hemmelighet bedt om hjelp fra pakistansk politi.

På en pressekonferanse fredag opplyser politiet at de etterlyser en mann i 40-årene som er norsk statsborger. Mannen er siktet og etterlyst for medvirkning til terrorhandling i forbindelse med masseskytingen.

Ifølge TV 2s kilder er det Arfan Bhatti de etterlyser.

Politiet ønsker å gå ut med navn på den etterlyste.

– Politiet har i utgangpunktet taushetsplikt og vi overholder den. Vi kommenterer at det er en mann, norsk statsborger i 40-årene som er siktet for medvirkning til terrorhandling, sier politiadvokat Børge Enoksen på en pressekonferanse.

Enoksen opplyste videre at det er 260 fornærmede i saken nå, og at det er gjennomført i alt 570 avhør.

Fra før av er 43 år gamle Zaniar Matapour pågrepet og siktet.

Arfan Bhatti er en av Norges mest profilerte islamister. Han er også en tidligere lederskikkelse i gruppa Profetens Umma.

Hans advokat John Christian Elden opplyser til TV 2 at Bhatti har vært avhørt av pakistansk politi tidligere i sommer og at han vært på den norske ambassaden i Islamabad flere ganger.

– Han har vært på den norske ambassaden i Pakistan flere ganger i løpet av sommeren, blant annet for å få nye pass. Så det er vanskelig å skjønne at politiet har problemer med å få tak i ham hvis de ønsker det, sier Elden.

Modige kvinner brenner hijaben i protest: Mange titalls døde

mest lest