Slik skal han endre Twitter

Avatar photo
Publisert 1. november 2022 | 15:55

Milliardæren og gründeren Elon Musk har kjøpt Twitter. Selv sier han at han gjorde det for å styrke ytringsfriheten på nettstedet. Nå deler han konkrete planer.

En rapport fra Bloomberg News sier at Musk har bedt teamet hans om å vurdere noen av Twitters regler for hva slags innhold brukerne kan straffes for å dele.

Misinformasjon er en slik regel. Dette inkluderer blant annet meldinger som inneholder misinformasjon om valgresultater og covid-19. Avisen skriver at Musk ønsker at reglene skal være mer konkrete og presise.

Reglene for «hatefullt innhold» vil Musk også ha en vurdering av. Dette er regler som tillater straff for brukere som refererer til mennesker med andre pronomen enn det vedkommende selv ønsker å bli omtalt som.

Trenger inntekter

Musk ønsker også å ta betalt for at brukere skal kunne ta nytte av de blå merkesymbolene som brukes til å verifisere kontoene til kjente profiler.

Prisnivået som har blitt foreslått her er 20 dollar, noe som tilsvarer omtrent 200 kroner, hver måned.

Dette har skapt noe kontrovers blant brukerne på Twitter. Forfatter Strephen King er blant de som har truet med å forlate Twitter om han må betale 20 dollar for å beholde merkesymbolet sitt. Til dette svarer Elon Musk at Twitter trenger inntekter for å gå rundt, før han spør om det høres bedre ut med en månedpris på åtte dollar i stedet.

Musk har også spurt sine følgere på Twitter om han bør bringe tilbake «Vine».

Vine var en app som ble kjøpt opp av Twitter i 2012. Appen lot brukerne lage korte videosnutter som de kunne dele med andre. Vine lignet noe på TikTok, Instagrams «reels» og YouTubes «shorts».

Ifølge Bloomberg skal flere av de ansatte hos Twitter være interesserte i å jobbe med å bringe tilbake Vine hvis Musk går inn for dette.

Tusenvis kan få sparken

Ifølge Bloomberg skal flere ansatte i høyere stillinger ha fått sparken over helgen. Det forventes at mange flere vil få sparken.

Avisen skriver også at flere i seniorstaben hos Twitter har blitt bedt om å sikte seg inn på en reduksjon av ansatte i sine team på omtrent 50 prosent. Ettersom Twitter har omtrent 7000 ansatte, så vil et slikt kutt innebære at tusenvis får sparken.

Ansatte fra Musks andre selskap, Tesla, skal ha blitt bedt om å gå gjennom lister av ansatte hos Twitter for å identifisere hvem som kan sparkes fra sine jobber.

Regjeringen vil ikke anerkjenne massedrap på armenere som folkemord

mest lest