Mener inkompetente generaler gjør dem til kanonmat: – Kom deg vekk. Skam deg

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 8. november 2022 | 09:20

En brigade russiske soldater klager åpenlyst over det de mener er udugelig ledelse. Det russiske forsvarsdepartementet tilbakeviser påstandene.

I løpet av fire dager skal avdelingen 155 regiment ha mistet rundt 300 soldater i Pavlivka i Donetsk i Øst-Ukraina. Halvparten av kjøretøy og våpen skal ha blitt ødelagt.

De hevder at årsaken til de store tapene er udugelig planlegging og nevner generalene Rustam Muradov and Zurab Akhmedov.

– De spytter på alle bare for å vise seg frem. De kaller mennesker for kjøtt, skriver soldatene i brevet til guvernøren i fylket de kommer fra langt øst i Russland.

Brevet er sendt til guvernør Oleg Kosjemjako in Primorsk og soldatene krever at Vladimir Putin personlig blir gjort oppmerksom på forholdene, skriver Daily Mail.

– Det pågår svært harde kamper i området der soldatene fra 155. regiment er, og tapene er betydelige, sier guvernør Oleg Kosjemjako i en uttalelse som ifølge NRK gjengis i russiske medier.

Disse bildene skal være fra frontlinjen.

Forsvarsdepartementet i Russland tilbakeviser påstandene. De hevder at styrkene deres gjør fremgang.

Daily Mail viser også klipp fra det som minner om et mytteri i en base i Kazan sørvest i Russland. Man kan på klippet se generalmajor Kirill Kulakov som blir ropt mot av soldatene. «Kom deg vekk» og «Skam deg». Dette skal ha skjedd kvelden før de var ment å bli sendt til fronten.

Omlag 50.000 av de ca. 300.000 soldatene som nylig ble mobilisert har blitt sendt fronten allerede, resten er i treningsleirer rundt om i Russland.

– For landets beste bør Biden og Harris trekke seg

mest lest