Det hvite hus: Musks Hunter Bidens laptop-avsløring er en «distraksjon»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. desember 2022 | 06:11

Pressesekretær Karine Jean-Pierre i Det hvite hus, avviste mandag Elon Musks utgivelse av de såkalte «Twitter-filene» som en «distraksjon» på et tidspunkt da hun sier at plattformen står overfor en økning i hatefulle ytringer.

Utalelsen kommer dager etter at Musk, kom med avsløringer om hva som førte til at teknologigiganten undertrykte en New York Post-historie om Hunter Bidens laptop i de siste ukene av 2020-valget i USA.

Musk overleverte sine funn til Substack-journalist Matt Taibbi som publiserte en lang tråd på Twitter som beskriver plattformens sensur og de interne beslutningene som ble tatt. På den tiden påsto Twitter Safety at artiklene var i strid med retningslinjene som «hacket materiale».

På spørsmål fra en Fox News journalist om Det hvite hus trodde Twitters beslutning ble tatt på riktig måte i lys av det som har kommet ut, reiste Jean-Pierre i stedet spørsmål om tidspunktet for utgivelsen.

Les også: Musk: Twitter-ansatte hjalp til med å velge Lula som president i Brasil

– Vi ser dette som en interessant tilfeldighet. Denne distraksjonen er full av gamle nyheter hvis du tenker på det, sa hun. «Og samtidig står Twitter overfor veldig reelle og svært alvorlige spørsmål om det økende volumet av sinne, hat og antisemittisme på plattformen deres, og hvordan de lar det skje», la hun til.

Kritikere av Musks Twitter-oppkjøp sier at hans forvaltning har ført til en betydelig økning i hatefulle ytringer. Musk, som har beskrevet seg selv som «ytringsfrihets-forkjemper», har sagt at inntrykk av hatefulle ytringer, det vil si antall ganger en tweet ble sett, har gått ned «til tross for betydelig brukervekst».

– Ytringsfrihet betyr ikke fri rekkevidde, sa Musk tidligere denne måneden. «Negativitet bør og vil få mindre rekkevidde enn positivitet».

I mellomtiden tvitret Andrea Stroppa, en dataanalytiker som har jobbet som uavhengig forsker sammen med Twitters Trust and Safety-team, på lørdag at den daglige suspensjonsraten for kontoer som engasjerer seg i materiale om seksuelt misbruk av barn/utnyttelse har «nesten doblet seg de siste dagene».

Musk sier han står overfor «ganske betydelig» risiko for å bli myrdet

mest lest