Dorsey oppfordret Musk til å «gjøre alt offentlig»: – La folk dømme selv

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. desember 2022 | 02:08

Jack Dorsey oppfordret Musk til å gjøre alle Twitter-filene offentlig etter oppsigelsen av Twitters advokat Jim Baker.

Twitter-sjef Elon Musk informerte Jack Dorsey onsdag om at noen av de «viktigste dataene» ble holdt skjult for ham og antydet at noen «kan ha blitt slettet».

Jack Patrick Dorsey (46) er en amerikansk internettgründer og programmerer som er medgrunnlegger og tidligere administrerende direktør i Twitter.

Musk sparket Twitters sjefs-advokat Jim Baker tirsdag etter at det ble gjort oppmerksom på at Baker hadde kontrollert den første delen av de såkalte «Twitter-filene» som Substack-journalisten Matt Taibbi delte i forrige uke uten hans viten.

Bakers involvering i å kuratere filer som er relevante for Twitters undertrykkelse av Hunter Biden-laptop-historien utløste en «brannstorm» på plattformen, spesielt siden Baker tidligere fungerte som FBIs generelle rådgiver under Russian collusion-etterforskningen.

Det fikk Dorsey, som gikk av som Twitters administrerende direktør i fjor og forlot styret i mai, til å kreve full åpenhet med utgivelsen av «Twitter-filene».

– Hvis målet er åpenhet for å bygge tillit, hvorfor ikke bare slippe alt uten filter og la folk dømme selv? Inkludert alle diskusjoner rundt nåværende og fremtidige handlinger? Gjør alt offentlig nå», skrev Dorsey onsdag.

«De viktigste dataene ble skjult (for deg også), og noen kan ha blitt slettet, men alt vi finner vil bli utgitt,» svarte Musk.

Det er uklart om Baker var direkte involvert i undertrykkingen eller slettingen av «Twitter-filene», ifølge Fox News.

Musk kunngjorde på tirsdag at han hadde sagt opp Jim Baker «i lys av bekymringer om Bakers mulige rolle i undertrykking av informasjon som er viktig for den offentlige dialogen».

Og da han ble spurt av en Twitter-bruker om Baker var i stand til å forklare seg, svarte Musk: «Hans forklaring var … lite overbevisende».

I løpet av sin tid i FBI jobbet Baker med «anti-Trump» FBI-tjenestemenn Peter Strzok og Lisa Page.

Etter å ha forlatt byrået i 2018, var Baker under kriminell etterforskning for angivelig å ha lekket materiale til journalister.

I sommer var Baker også stjernevitne for spesialetterforsker John Durham i saken mot den tidligere Hillary Clinton-advokaten Michael Sussmann, som i mai ble funnet ikke skyldig i å ha løyet til FBI.

Det hvite hus: Musks Hunter Bidens laptop-avsløring er en «distraksjon»

mest lest