Lar sine døtre selge sex: – Jeg er ingen hallik

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. desember 2022 | 08:19

I nesten to år har NRK Brennpunkt kartlagt omfanget av prostitusjonen som foregår i thaimassasjesalonger i Norge.

Tre av fire salonger i sentrumsnære deler av Bergen selge sex. Det samsvarer med en fersk politiundersøkelse i Sverige. Den slår fast at 80 prosent av massasjesalongene i vårt naboland driver med sexsalg, skriver NRK.

Ifølge NRK er det 300 kvinner som reiser mellom 80 massasjesalonger som ser ut til å være rene bordeller. Kvinner leier senger i salongene og selger sex.

NRK skriver om Boa, som er dømt som hallik i Stavanger, Oslo og i Bergen. Nå er hun også mistenkt for menneskehandel.

– Jeg er ingen hallik. Politiet sier det. Men jeg er ikke det. Jeg vet det i mitt hjerte, sier Boa, og legger høyre hånd på brystet, i et intervju med NRK sine journalister, som har møter opp undercover på en massasjesalong i en by på Østlandet. De er der for å finne ut om de tilbyr seksuelle tjenester.

– Jeg har bodd her i landet i 30 år. Jeg har hjulpet andre, men aldri tatt imot penger, sier hun, og legger til:

– Jeg kan verken lese eller skrive. Men jeg er god med tall, sier hun og smiler.

Les også: Staten bruker årlig 10 millioner kroner av dine penger på sexleketøy

Boa forteller om sin datter som begynte å prostituere seg, fordi  hun hadde ingen penger og hun jobbet med å få sitt barn til Norge.

– Men jeg tok ikke penger fra henne. Hun jobbet for barnet sitt. Da politiet kom, tok de pengene. Og barnet ble igjen i Thailand, forteller kvinnen.

Boa som er 50-årene nå, har i hele sitt voksne liv i Norge solgt sex for å skaffe penger til mat, til hus, til barna, til familien i Thailand.

Ifølge NRK har de funnet minst seks tilfeller der mor og datter jobber med thaimassasje, og der datteren annonserer på sex- og eskortesider.

Alenemødre ønsker økonomisk hjelp til jul – menn ber om sex som betaling

mest lest