Russiske Igor Girkin fortsetter å slakte landets innsats i Ukraina: – Jeg er i helvete, for Satan

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. desember 2022 | 04:54

Tidligere FSB-obersten og offiser i den russiske hæren Igor Girkin fortsetter å lange ut mot Russlands svake krigføring i Ukraina.

Girkin er tilhenger av krigen og håper Russland vinner, men mandag skriver han på Telegram at Russlands militære innsats i Ukraina er så dårlig at han frykter både for sitt eget liv og Russlands framtid, skriver danske TV 2.

– Jeg er i helvete. Jeg er i mørke, for Satan. Jeg tuller ikke eller klager nå. Når de bryter gjennom fronten, tar jeg opp pistolen min, tar på meg den skuddsikre vesten og prøver å drepe noen før jeg dør, skriver Girkin.

– De kommer til å drepe meg. Men da kommer jeg ikke til å oppleve mer skam, og på den måten kan du si at jeg kommer til å føle meg bra, fortsetter han.

I 2014 spilte han en nøkkelrolle i Russlands annektering av Krim, og en tid var han sjef for de prorussiske separatistene under konflikten i Øst-Ukraina.

Ukrainere har satt en dusør på 100.000 dollar på hodet hans, krigsforbryterdomstolen i Haag har dømt ham til livstid i fengsel, og de siste dagene har 56 år gamle Igor Girkin, en tidligere agent i Russlands sikkerhetstjeneste FSB, gjentatte ganger kritisert Russlands regime.

Kritikken mot Russlands såkalte militære spesialoperasjon i Ukraina kan være forbundet med lange fengselsstraffer, men så langt har Igor Girkin tilsynelatende sluppet unna med sine kritiske innlegg på sosiale medier, der han til sammen har over en million følgere.

Går knallhardt ut mot krigføringen: – Fiskens hode er fullstendig råttent

mest lest