Joe Biden faktasjekket av Twitter

Avatar photo
Publisert 15/03/2023 | 20:26

I et forsøk på å markere «kvinners historiemåned» har Biden klart å rake inn mye kritikk.

I en Twitter melding tok den amerikanske presidenten til orde for å bygge en økonomi hvor kvinner har de samme rettighetene og mulighetene som menn.

– Kvinner taper titusenvis av kroner i året, og millioner av kroner gjennom livet på grunn av lønnsgapet mellom kjønnene, skriver Biden.

Kritikken har ikke latt vente på seg etter de ville påstandene fra presidenten.

Mange brukere anklager Biden for å spre misledende og splittende løgner. Flere belyser også årsaken til hvorfor lønnsgapet eksisterer, samtidig som de avkrefter at diskriminering spiller noen betydelig rolle.

Bidens Tweet ble etterhvert merket med et «notat» som avkreftet påstandene hans. Notater er en funksjon som tillater verifiserte kontoer å tilføye kontekst til Twitter-meldinger som kan være misledende.

Faktasjekken avkrefter påstandene fra Biden og lenker til tre ulike kilder, deriblant Forbes og Time.

Notatet påpeker at lønnsgapet mellom kjønnene ikke tar hensyn til hvilke jobber kvinner og menn velger, hvor mange timer de jobber, og en rekke andre viktige faktorer.

Notatet ble fjernet etter en stund. Årsaken for dette er foreløpig ikke kjent.

Vedlagt under meldingen sin, har Biden delt et bilde av et brev fra det som angivelig skal være en opprørt ung jente i barneskolealder.

Fox News som også omtalt saken, skriver at mange mistenker at dette brevet er konstruert. De viser til Twitter-meldinger fra folk som tror Bidens stab har skrevet brevet selv.

Les også: Sosialistiske løgner på kvinnedagen

Også her i Norge blir lønnsgapet mellom kvinner og menn debatert hvert år, spesielt i forbindelse med likestilling og markeringsdager som kvinnedagen:

Venstresiden fokuserer på at kvinner kollektivt tjener mindre fordi de holdes tilbake av negativ sosial kontroll. Høyresiden fokuserer på at kvinner og menn har ulike preferanser og derfor tar ulike valg, som igjen fører til ulike lønninger i arbeidslivet.

Her er noen av svarene til Joe Bidens påstander om lønnsgapet:

Paul har ligget i en jernlunge siden 1952

mest lest