Republikanere ut mot rettsvesenet: – Vi utleverer ikke Trump

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31/03/2023 | 05:13

Flere republikanere går ut på Twitter med støtte til Trump. De bruker svært sterke ord i fordømmelsen av tiltalen, og anklager Alvin Bragg for å drive politisk spill.

Tidligere visepresident Mike Pence raser mot tiltalen.

Kevin McCarthy, leder for representantenes hus, er en av mange som tar til Twitter.

– Alvin Bragg har gjort uopprettelig skade på landet vårt i et forsøk på å blande seg opp i presidentvalget. Han løslater stadig voldelige kriminelle som terroriserer vanlige folk, han har rettet vårt hellige rettssystem mot president Donald Trump som et våpen. Det amerikanske folk kommer ikke til å godta et slikt uhørt tilfelle av maktmisbruk, skriver han.

Guvernøren i Florida Ron Desantis, vil ikke utleverer Trump.

– Å bruke rettsvesenet som et våpen for å fremme egen politisk agenda er å snu rettstaten på hodet. Det er u-amerikansk. Den Soros-støttede Manhattan-aktoren har konsekvent tøyet loven til det mildere for straffbare forhold og for å unnskylde kriminell adferd. Likevel: Nå tøyer han loven for å ramme en politisk motstander. Florida vil ikke bistå med noen utleveringsforespørsel fra den Soros-støttede Manhattan-aktoren og hans politiske agenda.

Han gir beskjed om at Trump ikke vil bli pågrepet i Florida.

En rekke andre republikanere føyer seg inn i kritikken.

Jim Jordan, kongressrepresentant fra Ohio:

– Denne farseaktige New York-stevningen av President Donald Trump er et av de tydeligste eksemplene på at demokratiske ekstremister gjør myndighetene til et våpen de kan angripe sine politiske motstandere med. Forferdelig!, tweeter han.

Kari Lake tar også til Twitter:

– Dessverre for dem vil dette bare gjøre ham sterkere. Jeg trodde ikke jeg kunne støtte ham mer, men denne politiske heksejakten styrker bare vår vilje til å kjempe.

– President Trump vil ikke gi seg. Han kommer til å fortsette å kjempe for å redde Amerika #MAGA, skriver DonaldJTrump.Jr på Twitter.

Tidligere visepresident Mike Pence raser også mot tiltalen.

– Tiltalen mot den tidligere presidenten er en skandale, sier Pence i et intervju med CNNs Wolf Blister natt til fredag.

Han mener det vil føre til ytterligere splittelse i landet og at avgjørelsen er politisk motivert.

Donald Trump blir tiltalt: – Heksejakten styrker bare vår vilje til å kjempe

mest lest