Vil annonsere sitt presidentkandidatur neste uke

Avatar photo
Publisert 18. mai 2023 | 18:27

USA: Den populære guvernøren i Florida, Ron DeSantis, vil en gang neste uke annonsere at han stiller som presidentkandidat i 2024.

Det skal kilder ha opplyst til The New York Post.

Mange har ventet at DeSantis vil stille som kandidat til presidentvalget i 2024. Nå ser det ut som det snart blir offentlig bekreftet.

Flere meningsmålinger viser at Ron DeSantis og Donald Trump er de to soleklare favorittene blant republikanske velgere.

En måling fra i fjor viste at DeSantis var mer populær enn Trump. Det motsatte er vanligvis tilfelle i de fleste målinger. Trump har imidlertid både annonsert sitt kandidatur og startet valgkampen med intervjuer og velgermøter. Hvordan DeSantis vil gjøre det på målingene etter han har startet sin valgkamp, gjenstår å se.

Trump og DeSantis har ved flere anledninger kommet med spydige kommentarer mot hverandre. Kjenner vi Trump rett, så vil dette ta seg opp når valgkampen intensiverer seg. DeSantis vil ikke ha noe annet valg enn å svare med samme mynt.

DeSantis har markert seg i kampen mot woke og statlig overformynderi. Han var kritisk til autoritære reaksjoner på covid-pandemien, og han har saksøkt mediegiganten Disney. DeSantis ønsker også dødsstraff for pedofile. Ellers er mye av politikken hans på samme linje som Trumps politikk.

mest lest