Atle Antonsen vant frem – NRK felt i PFU

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. mai 2023 | 12:07

Atle Antonsen vant frem med klage – NRK felt for brudd på god presseskikk.

NRK ble onsdag felt for brudd på Vær varsom-plakatens punkt 3.2, som omhandler å være kritisk i valg av kilder, og kontrollere at opplysninger som gis er korrekte.

Antonsens klage gjaldt to saker: Et innslag i programmet «Arena» som ble publisert på NRK 22. november 2022, samt et innslag på Nyhetsmorgen fra 23. januar i år.

NRK har i de to sendinger diskutert «hva man kan lære av Atle Antonsen-saken», altså hendelsen som endte med at Sumaya Jirde Ali anmeldte komikeren for diskriminerende eller hatefull ytring.

Anmeldelsen endte med henleggelse fra statsadvokaten 22. november.

Utvalget konkluderer med begge disse NRK-sendingene bryter med punkt 3.2, som handler om opplysningskontroll og kildebredde.

– Det er godt å se at PFU og jeg er enige om at disse to NRK-programmene ikke klarte å behandle saken på en balansert måte. sier Antonsen til TV 2 via sin advokat Marianne Klausen fra Advokatfirmaet Føyen.

Antonsen mente at han ikke fikk mulighet til å imøtegå påstandene i NRK-programmet, og at dette var noe han hadde krav på. Det avviste NRK.

Ali publiserte 15. november et innlegg på sin Facebook-side hvor hun omtalte en hendelse med Atle Antonsen på Bar Boca 23. oktober, der hun skriver at Antonsen skal ha sagt til Ali at hun «er for mørk til å være der».

mest lest