iNyheter er ilagt straff av Facebook for å skrive om Tommy Robinson

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 31. mai 2023 | 16:12

Man skulle tro dette skjedde i det tidligere Sovjetunionen. Men det skjer med hovedkvarter i det angivelige liberale San Francisco i USA.

På mandag skrev iNyheter om dokumentaren til Tommy Robinson. Det var en presentasjon av filmen og den var linket inn. Vi delte også innlegget på Facebook med teksten:

«Mediene og britisk rettsvesen har fremstilt Tommy Robinson som en løgner – men hvem er løgnerne i denne fortellingen egentlig?»

Men det vi jo ikke visste (eller hadde glemt) er at Tommy Robinson er en person man ikke engang får nevne på Facebook. Han skal ikke omtales – han skal for alle formål være sosialt og politisk «død».

I beste stalinistiske ånd.

Onsdag har Facebook oppdaget forbrytelsen vår. Og vi har fått straff blant annet ved at vi er ilagt begrensninger i distrubsjon på siden vår på ubestemt tid. Innlegg fra iNyheter kommer til å bli bremset, folk får dem ikke opp i feeden sin. Dermed vil spredningen innleggene delt fra Resetts gamle Facebook-konto, være langt lavere fremover. iNyheter blir nok dermed ikke å se på toppen av Storyboard på en stund. Den siste uken har vi vært blant de seks mest delte.

Ikke bare det, men Facebook truer også med å ta ned hele siden. «Publisering av siden din står i fare for å bli fjernet, og den har redusert distribusjon og andre begrensninger på grunn av brudd med våre standarder,» får vi beskjed om.

Og de gjør årsaken klar. Det er innlegget om Tommy Robinson om ligger til grunn for sanksjonen mot oss.

Men også redaktøren personlig blir straffet, for å ha lagt artikkelen på Facebook-siden.

En av våre nye medarbeidere, som ikke har vært borti Facebooks drakoniske regime tidligere, kommenterer på denne måten: «Utrolig at det ikke skal være lov å skrive nyheter om ham…»

Jeg kan bare si meg saktens enig. Dette er helt fullstendig uakseptabelt og et brudd med ytringsfrihet og demokratisk sinnelag. Det er videre helt utrolig at Faktisk.no kan fortsette å ha samarbeid med en aktør som Meta/Facebook som holder på slik.

Å simpelthen gjøre det ulovlig å snakke om personer, og å få dem til å «forsvinne» var en taktikk som kommunistiske diktaturer benyttet seg av. At vi har store vestlige selskaper som opererer på denne måte med myndighetens velsignelse er intet mindre enn en skandale.

For iNyheter er det kjedelig å miste lesere gjennom Facebook, som har vært en betydelig del av trafikken vår. INyheter har det siste døgnet vært det mest delte nettstedet i hele Norge.

Men kl 14 slo straffen inn. Her kan man se resultatet. Vårt siste innlegg har nådd 0 personer og har 0 engasjement.

Vi lar oss imidlertid ikke verken skremme eller påvirke. Vi skal omtale det andre medier ikke omtaler, og vi skal absolutt ikke la oss true til å ikke skrive om saker og personer fordi vi blir straffet for det.

Vi håper dere lesere støtter opp om oss mens denne «straffen» pågår fra Facebooks side. Del artiklene våre på deres egne Facebook-sider og hjelp oss gjennom med å tegne abonnement og donere hvis dere kan.

Uavhengig journalistikk er i fare. Støtt iNyheter!

Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest