Vi har nådd målet – før tiden

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 12. juli 2023 | 10:44

I slutten av mai kunne vi rapportere 900 abonnenter totalt – og satte 1000 abonnenter som målsetting innen iNyheter ble ett år den 28. august.

Men vi har nådd milepælen allerede nå i midten av juli.

Tusen takk til dere lesere for det!

Sammenliknet med de etablerte mediene, er våre abonnementstall selvfølgelig småtterier. Men for oss – som er uten milliardkonsern, markedsføring og pressestøtte i ryggen – er det likevel stort.

I fjor sommer måtte jeg og noen lojale medarbeidere fra Resett-tiden begynne helt på nytt etter en unødvendig konflikt. Det var aldri noen tvil hos meg om å bygge videre med lærdommen fra godt og vondt med Resett.

Etter min mening er nyvinningen iNyheter blitt et bedre produkt. Vi har en tydeligere linje, også fordi vi er færre i redaksjonen og er mer samstemt enn forgjengeren. Med Resett gjorde vi – og ikke minst jeg – mange feil. Og nå slipper vi eiere som vingler fra en side til en annen. Styret og ansvarlig redaktør er en og samme mann. Det gjør oss tøffere og med sterkere ryggrad. iNyheter har et friere kommentarfelt. Alt ansvar er mitt.

Sommeren for ett år siden var tung, selvfølgelig. Vennskap ble også ødelagt for alltid. Og så må man begynne helt på nytt med å bygge opp en merkevare, bli kjent, skaffe lojalitet hos leserne – og inntekter.

Og mens medie-Norge er oppdelt i tre digre giganter i form av Amedia, Schibsted og Polaris, som raker inne hundretalls millioner i pressestøtte, startet iNyheter opp med aksjekapital på 250.000.

I sitt første år i drift i 2021 hadde Amedias nysatsing Avisa Oslo et underskudd på 50 millioner kroner, og året etter 33 millioner. Men det hadde de regnet med. De hadde et perspektiv på mange år og kan finansiere det gjennom andre pressestøttede aviser.

Det kan ikke vi. iNyheter er en underdog på alle måter.

Med tanke på hvor vanskelig det er å endre folks medievaner, har vår oppstart gått over all forventning. Vi har omlag 400.000 unike brukere hver måned, og dagstall på 25.000-45.000.

Vi har også Norges desidert mest aktive kommentarfelt med 2000+ kommentarer om dagen fordelt på de 15-20 artiklene vi publiserer daglig.

Vår lovnad er å holde det meste av artiklene åpne. Vi legger maks 1-3 artikler om dagen bak betalingsmur. Det gjør selvfølgelig at vi får færre abonnenter enn vi ellers ville hatt, men volum betyr også mye for den påvirkning vi kan ha: Og gjennomslag for et kritisk perspektiv annet enn det dere får i de etablerte mediene er viktig for oss.

Men en artikkel eller to om dagen summerer seg også opp til en anseelig mengde gode artikler bak betalingsmur som i sin hehet er tilgjengelig på Pluss-siden.

Abonnementene er tross alt vår viktigste inntektskilde, men siden vi har så mye åpent, håper jeg dere av og til kan belønne noen av disse gratis tilgjengelige artiklene med en slant over Vipps 763291, eller bank 1506.80.92768 eller PayPal.

Jeg er ikke nervøs for at iNyheter ikke skal klare seg, så dette er ikke et desperat rop om hjelp. Vi holder nå kostnadene nede på en mer disiplinert måte enn ved Resett. Vi er klar over den økonomiske situasjonen i landet og vet at mange sliter. Det må vi tilpasse oss og ambisjonsnivået vårt til.

Men vi håper selvfølgelig at vi kan øke antallet abonnenter i tiden som kommer. Det er ingen tvil om at de andre mediene følger med på oss – og håper at vi forblir små og ubetydelige med få abonnenter og lite inntekter. Men gleden de hadde over nyheten om at Resett gikk konkurs, skal vi ikke gi dem igjen med iNyheter.

Og til de av dere som tok skrekken over det knirkende abonnementssystemet på Resett, kan jeg berolige med at den løsningen vi har valgt på iNyheter fungerer mye bedre. Klagene er nesten fraværende og de som trenger får hjelp raskt – og det av undertegnede selv.

Jeg nevnte i mai at abonnementsmålet for to-årsdagen i august 2024 er 1500 abonnenter, og det står ved lag. Selv om vi altså nådde årets mål på 1000 abonnenter før tiden.

Ha en fortsatt god sommer. Abonnement kan du tegne her. Tilbudet om 695 kr per år står ved lag ut august 2023. Deretter øker årsabonnement til normalpris på 1495. Det er fortsatt langt lavere enn hos våre konkurrenter.

Det skal ikke så mye til å holde liv i din nye favorittnettavis.

Tusen takk til spesielt Olav, Stig Even, Jørgen og Benjamin for strålende innsats så langt.

Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest