Sier opp hundrevis av ansatte

Avatar photo
Publisert 23. januar 2023 | 14:37

Spotify vil redusere antall ansatte med 6 prosent, ifølge en melding fra selskapet.

Selskapet rundt 9.800 ansatte i september 2022. Det betyr at kuttet trolig vil omfange rundt 600 stillinger.

Kuttene kommer som følge av at selskapet har vært «for ambisiøse med å investere», skriver administrerende direktør Daniel Ek.

Han viser til at selskapets driftsutgifter i 2022 var dobbelt så høye som inntektsveksten.

Sluttvederlag for de ansatte vil bli beregnet ut fra lokale regler og den ansattes tid i Spotify. Ek presiserer at opptjent og ubrukt ferie vil bli utbetalt. I tillegg vil selskapet dekke helsetjenester i oppsigelsesperioden og tilby de ansatte karrierestøtte.

Spotifys kontor i Norge ble bestemt lagt ned i 2019. Omtrent på samme tid satset selskapet stort på podkast. Ifølge Bloomberg brukte Spotify over en milliard dollar på blant annet rettigheter og programvare i forbindelse med satsingen.

Spotify skal også ha punget ut med svimlende 2 milliarder kroner for at podcasten til Joe Rogan skulle bli eksklusivt tilgjengelig på deres strømmetjeneste.

Les også: Her kan du se de bannlyste Joe Rogan-episodene

Selskapet overgikk forventningene til månedlige brukere og abonnenter i tredje kvartal. Samtidig opplevde det lavere annonsevekst og «pågående økonomisk usikkerhet», ifølge den siste tilgjengelige kvartalsrapporten.

Mange tek-selskaper opplevde vekst og økte antall ansatte under pandemien. Men den siste tiden har flere store aktører varslet nedbemanninger.

I forrige uke ble det kjent at både teknologigiganten Microsoft og Googles morselskap Alphabet har planer om å si opp et betydelig antall ansatte.

Netthandelselskapet Amazon sa opp 18.000 ansatte i januar, mens Facebook og Instagrams morselskap Meta sa opp 11.000 ansatte i november.

Over 150.000 tek-ansatte over hele verden mistet jobben i fjor, ifølge data fra nettstedet Layoffs.fyi.

FN og WEF vil at du skal bytte ut kjøtt med insekter: Nå kommer det til Norge

mest lest