Terrormistenkt fikk øret skåret av og presset inn i munnen

Avatar photo
Publisert 24. mars 2024 | 21:41

OBS! Vi advarer mot sterke bilder.

En av mennene som ble pågrepet av russiske sikkerhetsstyrker og er mistenkt for å ha tatt del i terrorangrepet i Moskva, fikk øret skåret av etter pågripelsen.

Flere videoer fra pågripelsene av de mistenkte terroristene er delt i sosiale medier de siste dagene. I en slik video kan man se det som skal være en av de terrormistenkte som ligger bakbundet med hodet ned mot bakken.

En kamuflasjekledd mann tar frem en kniv og skjærer av øret til den mistenkte, og forsøker flere ganger å presse det i munnen hans for å tvinge ham til å spise det.

Ifølge den uavhengige russiske nyhetsorganisasjonen Meduza er personen med kniven en agent fra den russiske sikkerhetstjenesten FSB.

– Svar så godt du kan. Du har ett øre igjen! sier den russiske tjenestepersonen i videoen, ifølge Meduza.

Foto: Skjermdump fra Telegram.

Videoen er ikke verifisert av russiske myndigheter eller vestlige medier. Men Meduza skriver at de har geolokalisert klippet til Khatsun i Russlands Bryansk-region, rundt 140 kilometer fra den ukrainske grensen.

Nyhetsorganisasjonen legger til at FSB tidligere har iscenesatt arrestasjonsvideoer.

Minst 140 personer er drept og mer enn hundre personer skal være skadet i terrorangrepet på konserthuset Crocus i Moskva fredag kveld. Fire menn uten russisk statsborgerskap mistenkt. Alle er arrestert, ifølge russiske myndigheter.

Terrorgruppen ISIS-K har påtatt seg ansvaret for angrepet. Amerikansk etterretning mener og det er grunn til å tro at IS står bak.

En domstol i Moskva skal ha siktet to av de mistenkte søndag.

Russisk BBC skrev lørdag at to av terroristene skal ha blitt drept under pågripelsen.

mest lest