Netanyahu: Hamas-angrepet var som 9/11 – 20 ganger

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. oktober 2023 | 12:37

ISIS er ikke tusenvis av kilometer unna Europa, men i forstedene til Paris.

Det sier den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu som deltar på en nyhetskonferanse sammen med den franske presidenten Emmanuel Macron i Tel Aviv tirsdag.

Han åpnet talen sin og sier at Hamas -angrepet 7. oktober var det «verste terrorangrepet verden har kjent siden 9. september».

Men han sier «proporsjonalt» det var som 9/11 rundt 20 ganger.

– Som Anne Frank, gjemte jødiske barn seg i loftet for disse monstrene, sier han og legger til at de da ble «funnet og slaktet».

Det internasjonale samfunnet «forener seg til støtte for Israel», sier han, ifølge Sky News.

– For Hamas barbarisme truer ikke bare jødene, det truer Midt -Østen, det truer Europa, det truer verden, fortsetter han.

Netanyahu beskriver konflikten som «testsaken om barbarisme versus sivilisasjon».

Han sier at dette er «ikke en enklave av ISIS tusenvis av kilometer unna Europa – det er ISIS i forstedene til Paris».

– Vi kan ikke leve slik … vi gjør alt vi trenger å gjøre for å ødelegge Hamas i Gaza, sier Netanyahu.

Macron, den siste av en rekke vestlige ledere som besøker statsminister Benjamin Netanyahu, blir den første til å besøke den palestinske presidenten Mahmud Abbas på den okkuperte Vestbredden.

Etter å ha møtt Israels president Isaac Herzog på Tel Aviv lufthavn, sa Macron: «Det første målet vi burde ha i dag, er løslatelsen av alle gisler, uten noe skille, fordi dette er en forferdelig forbrytelse å leke med livene til barn, voksne, gamle mennesker, sivile og soldater».

– Jeg vil at du skal være sikker på at du ikke blir alene i denne krigen mot terrorisme, sa Macron til Herzog.

Under sitt besøk vil Macron også foreslå å relansere en «ekte fredsprosess», med sikte på å skape en levedyktig palestinsk stat i bytte mot garantier fra regionale makter til «Israels sikkerhet», ifølge Elysée Palace.

mest lest