Russisk ambassadør om USAs stridsvogner: – Vil bli ødelagt som alt annet Nato-materiell

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. januar 2023 | 04:59

Russlands ambassadør til USA, Anatoly Antonov, har kommentert rapportene om at USA kan sende Abrams-stridsvogner til Ukraina.

– Dersom USA bestemmer seg for å bistå med stridsvogner, og rettferdiggjøre dette med argumenter om «våpen til å forsvare seg», så vil ikke det fungere. Dette vil være nok en åpenbar provokasjon mot Russland. Ingen må være i tvil om hvem som er den egentlige aggressoren i denne konflikten, skrev ambassadøren på Telegram.

Antonov sier at de amerikanske stridsvognene vil bli ødelagt av det russiske militære «på samme måte som alt annet Nato-materiell» har blitt.

Det var ventet at USA ville kunngjøre så snart som onsdag at de vil sende Abrams stridsvogner til Ukraina.

Russlands utenriksdepartement

Refleksjoner om hvorvidt Vesten har krysset noen røde linjer hører fortiden til, siden USA åpent har erklært sine planer om å beseire Russland strategisk, har det russiske utenriksdepartementet fortalt Tass.

– Refleksjoner rundt røde linjer er nå i fortiden. USA har utvetydig erklært sin intensjon om å påføre Russland et strategisk nederlag, fortsatte departementet. «Det er umulig å ikke legge merke til denne virkeligheten.»

Stoltenberg: Vesten må levere mer avanserte systemer – må gjøre det raskere

mest lest