Titusener av tyskere protesterte mot AfD

Avatar photo
Publisert 25. februar 2024 | 18:41

Titusener av tyskere marsjerte gjennom Hamburg i protest mot høyrepartiet AfD denne helgen.

Demonstrantene skal blant annet ha ropt «Vi er brannmuren – sammen mot høyreekstremisme».

Dette er den tredje demonstrasjonen mot AfD som er blitt arrangert i Hamburg siden nyttår. Over hele Tyskland er lignende protester blitt arrangert etter at det kom fram at medlemmer av AfD hadde deltatt på en konferanse der deportering av utlendinger var tema.

Tidligere denne måneden skal rundt 480.000 mennesker ha tatt til gatene for å demonstrere mot AfD på 20 ulike steder i Tyskland.

Protestene begynte da det ble kjent at politikere fra AfD og konservative CDU var til stede på et møte i Potsdam hvor ideen om å deportere millioner av innvandrere ble drøftet.

De massive protestene synes ikke å ha redusert antall mennesker som ønsker å melde seg inn i AfD. Partiet skal ha mottatt rundt 2500 nye medlemskapssøknader mellom 1. og 25. januar, ifølge partiet selv. Av disse søknadene ble 1900 lagt til i medlemsregisteret etter den 10. januar, som var dagen det ble omstridte møtet hvor deportering var tema ble offentlig kjent.

AfD har vokst til å bli Tysklands nest største parti, og er ventet å gjøre stor svært gode valg i flere delstater i den østlige delen av landet i år.

mest lest