Jødisk familie føler seg ikke trygg i Norge: Flytter til Israel

Avatar photo
Publisert 25. mai 2024 | 22:00

Jødiske og norsk-israelske Ayelet Azouri tar med seg ektemann og barn når hun forlater Sarpsborg og Norge for å flytte til Israel. Hun opplever at frykten for å leve i Norge som jøde er blitt for stor.

Azouri skriver i et innlegg på Facebook at det har blitt svært vanskelig for den jødiske minoriteten i Norge i tiden etter Hamas’ terrorangrep mot Israel 7. oktober i fjor.

Hun har nå startet en pengeinnsamling på spleis.no for å få råd til å flytte til Israel. Datterens opplevelser på skolen har vært avgjørende.

– Om ikke lenge kommer vi til å flytte fra Norge. Når datteren min ikke føler seg trygg på skolen og stadig sier hun vil flytte hjem til Israel, da var det på tide å innse at Norge som jeg en gang kjente ikke er trygt for verken jøder eller israelere. Som mor har jeg et ansvar for å beskytte min datter, skriver Azouri.

Hun legger til at det ikke er den norske antisemittismen som er hovedproblemet, men den arabiske antisemittismen som har blitt fraktet til Norge fra Midtøsten.

Azouri skriver og at Norges avgjørelse om å erkjenne Palestina som stat, fikk begeret til å renne over.

– I dag ble det enda klart for meg hvilken side Norge er på. Jeg og familien min flykter til Israel. Mitt hjerte er der, men det er vondt å innse at vi ikke lenger føler oss velkommen i Norge.

mest lest