Sjefen skjøt ansatte på Walmart: – Han skulle på jakt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. november 2022 | 02:34

En av de ansatte på Walmart-butikken i Virginia sier skiftlederen gikk målrettet etter hvem han ville skyte.

På tirsdag denne uken var det en skyteepisode på en Walmart-butikk i Chesapeake som ligger sør i Virginia, 6 personer ble drept, inkluderer en 16 år gammel gutt.

Minst 50 personer var inne på Walmart da volden brøt ut, ifølge politiet. Noen av dem har begynt å dele sine beretninger om hvordan en rolig natt ble til en forferdelig tragedie.

Ansatte forberedte seg på en nattevakt da skiftleder i butikken startet å skyte med et håndvåpen på pauserommet, like etter klokken 22 lokal tid, ifølge politiet.

– Jeg har nettopp forlatt pauserommet … (drapsmannen) starter skyte folk der oppe, sier Harper i en Facebook Live-video. Videoen er ikke lenger på hans Facebook-side, men den har blitt delt på sosiale medier.

– Han kom inn der og begynte bare å skyte, sier Harper.

– Vi vet ikke hva som fikk ham til å gjøre dette. Ingen av oss kan forstå hvorfor det skjedde, sier en ansatt som også var på pauserommet da skytingen startet.

Jessica Wilczewski hadde bare jobbet i butikken i fem dager da skytingen fant sted. Hun har uttalt seg til nyhetsbyrået AP.

– Måten han oppførte seg på – han skulle på jakt. Måten han så på folks ansikter og måten han gjorde det på – han plukket ut folk, sier Wilczewski til AP.

Les også: Nattklubb-skyteren i Colorado er «ikke-binær»

Drapsmannen ble identifisert som Andre Bing. 31-åringen hadde jobbet for Walmart siden 2010, opplyser selskapet. Myndighetene har sagt at han hadde en halvautomatisk pistol og flere magasiner.

Mange av arbeiderene trodde ikke det var ekte, før de så alt blodet på gulvet.

Tre av 6 personer som ble brakt til sykehus, døde av skadene. Motivet for skytingen er fortsatt uklart, sa Chesapeakes politisjef på onsdag.

Tirsdagens masseskyting var den andre på en uke og tredje i Virginia denne måneden.

Tyskland hardt ut mot Ukraina-påstander: – Dette er fullstendig visvas

 

mest lest