Ny leder for INP lover gode prosesser

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. januar 2024 | 09:17

Fungerende partileder i INP, Joar Nesse sier det er viktig å forene partiet etter en periode preget av indre konflikter.

– Vi må samle oss godt og gjøre ting med riktige prosesser. Skjer det ting i partiet, må vi se på det, sa han i Politisk Kvarter på NRK fredag morgen.

Partigrunnlegger Owe Ingemann Waltherzøe gikk overraskende av som partileder torsdag ettermiddag etter å ha fått kraftig kritikk fra flere i partiet.

– Det er dessverre negative krefter i partiet som er sentralt plassert, og dette er i et stort omfang, skriver Waltherzøe i et innlegg på Facebook.

En av dem som har uttrykt kritikk er generalsekretær Ole Martin Martinsen.

Martinsen skrev i en epost til tillitsvalgte at han mente Waltherzøe burde bli byttet ut. 

– Det var en klok avgjørelse av Waltherzøe å trekke seg. Landsmøte er naturlig sted for valg av ny ledelse, skriver Martinsen til iNyheter torsdag.

På onsdag besluttet sentralstyret å frata ham medlemskapet etter at han sendte en e-post til Folkets Parti med et tilbud om å ta med seg betydelige deler av partiet.

Les også: Kraftige reaksjoner på at Waltherzøe trekker seg: – Vi melder oss ut

Martinsen uttalte at han ikke hadde til hensikt å trekke seg, men Nesse fastholder at beslutningen fra onsdag fortsatt gjelder.

– Vi har ikke generalsekretær, han ble avsatt på sentralstyremøtet. Det han har gjort, er ikke i samsvar med at han kan stå som generalsekretær, sier Nesse.

Det er landsmøtet i INP som skal bestemme hvem som blir den permanente partilederen for partiet. Nesse uttrykker i Politisk Kvarter at han er villig til å stille dersom han blir spurt.

mest lest