«Doge» er død

Avatar photo
Publisert 26. mai 2024 | 00:14

Den verdensberømte hunden kjent som «Doge» er død.

Kabosu, som hunden egentlig heter, er blitt kjent verden over som ansiktet til den populære memen «Doge». Han sovnet stille inn fredag, opplyser eieren på sin private blogg. Kabosu ble 17 år gammel.

Ifølge nettstedet KnowYourMeme.com, et oppslagsverk for memes, ble «Doge» først kjent i 2010. Førskolelæreren Atsuko Sato delte flere bilder av hunden på sin private blogg. Ett bilde fikk spesielt mye oppmerksomhet. Det er bildet hvor hunden ser sidelengs mot kamera ovenfra. Dette gikk viralt og ble brukt av mennesker verden over til å legge på morsom tekst.

Ikke nok med det: I 2013 ble «Doge» en valuta. «Dogecoin» ble dette året lansert som en kryptomynt. En av verdens rikeste menn, Elon Musk, har til og med promotert mynten på sosiale medier.

Ifølge Bloomberg var det dataingeniørene Billy Markus i IBM og Jackson Palmer i Adobe som laget valutaen som en vits.

Kryptovalutaen ble det imidlertid alvor av, da den gikk opp hele 14.000 prosent i verdi bare i første halvdel av 2021. Det betyr at dersom man hadde plassert 10.000 kroner i Dogecoin rundt nyttår 2020, ville man sittet med 1,4 millioner kroner tidlig i mai 2021.

Les også: Jødisk familie føler seg ikke trygg i Norge: Flytter til Israel

I midten av juni 2021 ble fotografiene som Doge-memene stammer fra, auksjonert bort som en serie NFT-er. Etter avslutningen av auksjonen ble Doge NFT solgt for omtrent 4,06 millioner dollar (eller 24 millioner dogecoins etter dagens kurs). Doge NFT satte med dette rekorden for den dyreste meme NFT-auksjonen noensinne, ifølge KnowYourMeme.

Kabosu tilhører den japanske hunderasen Shiba. Det er en liten til medium størrelse spisshund som regnes som den mest opprinnelige av de japanske spisshundene. Rasen er svært populær i hjemlandet, der man regner med at det finnes omkring 9.000.000 av den.

mest lest