Kraftig kritikk mot Waltherzøe: – Forkastelig

Avatar photo
Publisert 29. januar 2024 | 20:07

Kjell Erik Eilertsen, energipolitisk talsperson for INP, fyrer løs mot sin tidligere partileder.

Søndag kunngjorde Owe Ingemann Waltherzøe, som nylig gikk av som leder av Industri- og næringspartiet (INP), at han har stiftet et nytt parti: Det norske industriparti.

Eilertsen er ikke fornøyd med måten Waltherzøe forlater INP på. Han har nemlig tatt kontroll over INPs Facebook-gruppe, ved å kaste ut de andre administratorene.

– Waltherzøe har døpt om siden til Industripartiet. Om det er lovlig eller ikke, får juristene finne ut av, sier Eilertsen til Adresseavisa.

Gruppen har over 50.000 medlemmer, og er omtalt av Waltherzøe som en viktig ressurs for partiet.

– Han har også prøvd å sabotere partiets hjemmeside og prøvd å ta kontroll over partiets bankkonto, men dette tar vi hånd om. Waltherzøe tar seg friheter man kanskje aldri har sett maken til i norsk politikk, sier Eilertsen, og fortsetter:

– At han har meldt seg ut og starter et nytt parti får være hans sak. Men at han nå går inn for å skade INP er forkastelig.

På spørsmål fra Adresseavisa om Eilertsen kunne tenke seg å lede INP nå som Waltherzøe er ute, sier han at han ikke er kandidaten som INP trenger nå.

– Nå trenger partiet ro. Å sette meg i spissen ville medført mye støy fra ytre venstre til de sosialliberale, blant annet fordi jeg er journalisten bak den omstridte artikkelserien «Innvandringsregnskapet» publisert i Finansavisen for noen år siden. Partiet trenger ikke mer støy nå.

Se også: Lurås’ podcast #16 med Kjell Erik Eilertsen

Waltherzøe påpeker overfor Adresseavisen at INP fortsatt har Facebook-siden sin, og at det er en gruppe han har endret navn på og overført til sitt nye parti. Facebook-gruppen er ifølge Waltherzøe en blogg han startet før INPs tid.

Når det gjelder hjemmesiden, forsøker Waltherzøe og nestleder i DNI, Ziv Bødtker, å få overført denne til INP.

mest lest