Erling Folkvord er død

Avatar photo
Publisert 1. mars 2024 | 15:55

Tidligere stortingsrepresentant og bystyremedlem i Oslo, Erling Folkvord (R) er død.

Det opplyser familien til NTB. Han ble 74 år gammel.

Folkvord er den eneste som har representert det tidligere partiet Rød Valgallianse, som senere ble til partiet Rødt, på Stortinget.

Ifølge familien døde han i fredag formiddag. Han var på reise i Stockholm i forbindelse med et bokprosjekt om Kurdistan og Palestina.

– En ærlig politiker er gått ut av tiden. Hvil i fred, skriver INP-politiker Kjell Erik Eilertsen på X.

– Dette var en veldig trist nyhet. Erling vil bli husket fra sin tid som RVs eneste stortingsrepresentant, men også for sin iherdige innsats for kurderne og mot korrupsjon og urett mot mennesker i Oslo, sier Rødt-leder Marie Sneve Martinussen til VG.

Les også: Nå dør dobbelt så mange som det fødes i Japan

Høyre-leder Erna Solberg sier hennes tanker i dag går til Folkvords familie og hans nærmeste.

– Jeg vil huske Erling Folkvord for hans ektefølte og oppriktige engasjement for sakene han trodde på, selv om vi var dypt uenige politisk. I mange år var han Rød Valgallianses eneste stortingsrepresentant, og klarte da å bli en markant deltager i samfunnsdebatten, skriver hun i en sms til VG.

Folkvord ble født i Levanger i 1949, og utdannet seg som sosionom i Trondheim. Han flyttet så til Oslo og jobbet innen omsorgstjenestene.

Han var med i Oslo bystyre for Rød Valgallianse i totalt 19 år, og ble partiets eneste stortingsrepresentant gjennom tidene da han ble valgt inn på Løvebakken i 1993. Da Rød Valgallianse ble Rødt i 2007, ble Folkvord med inn i det nye partiet.

Han var særlig kjent i Oslo for sin kamp mot korrupsjon og maktmisbruk.

mest lest