Her kjemper Eivind Trædal mot tårene

Avatar photo
Publisert 1. mars 2024 | 15:24

I Oslo bystyre onsdag 28. februar ble det diskutert om Oslo kommune skal bidra med fagfolk til gjenoppbyggingen av Gaza. Det vakte følelser for MDG-politiker Eivind Trædal (38).

Han forsvarte forslaget om at Oslo kommune skal bruke sine sterke fagmiljøer med kompetanse innenfor teknisk sektor og byutvikling til å gjenoppbygge Gaza etter krigen er over.

– Kriger i byer er noe av det verste som finnes. Det er ikke mulig å skille mellom sivile og militæret, eller legitime og illegitime mål. Og her har vi ett av verdens mest tettbygde områder, som nå er mer eller mindre jemnet med jorda.

En tydelig opprørt Trædal ikledd palestina-skjerf mister nesten stemmen før han fortsetter:

– Jeg merker at jeg sliter å snakke nå. Jeg tror alle av oss, men kanskje spesielt de av oss med barn, lar oss berøre ekstremt dypt av bildene vi har sett, sier MDG-politikeren.

Han mener forslaget er håpefullt, og at Oslo som by bør hjelpe til med gjenoppbyggingen av Gaza.

– Når lidelsen er over, må vi være med å bygge opp et område hvor det er plass til alle, uansett religion. Om det blir en tostatsløsning eller en annen løsning, så bør vi stille opp med våre ressurser, sier han.

Bystyret ble filmet og sendt på Oslo kommunes nettsider. Trædal taler 10 minutter inn i sak 46/24.

På det sosiale mediet X skriver MDG-politikeren at han overrasket seg selv med å slite mot tårene på bystyrets talerstol.

– Vi hadde en fin diskusjon om hvordan Oslo kan bidra til å gjenoppbygge Gaza. En håpefull tanke i en høpløs tid, som kanskje føles ekstra håpløs for de av oss med små barn.

mest lest