– Fuck Økokrim

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 3. november 2023 | 20:53

Kona til eks-statsråd Ola Borten Moe retter krass kritikk mot Økokrim på Facebook.

I et nylig Facebook-innlegg går Anna Ceselie Brustad Moe, ektefellen til tidligere statsråd Ola Borten Moe (Sp), hardt ut mot Økokrim. «#FuckØkokrim», skriver hun.

Aftenposten var først ute med å rapportere om innlegget.

Økokrim har tidligere åpnet en etterforskning angående mulig innsidehandel i forbindelse med Ola Borten Moes investeringer i aksjer hos Kongsberg Gruppen. Dette skjedde like før regjeringen tildelte en betydelig milliardkontrakt til Nammo, et datterselskap av Kongsberg Gruppen.

I en pressemelding fra Økokrim uttalte de at mistanken går ut på at Ola Borten Moe potensielt kunne ha misbrukt informasjon han fikk som politiker og medlem av regjeringen.

Les også: Økokrim åpner etterforskning: Borten Moe har status som «mistenkt»

Dette har skapt bekymring rundt tilliten til det politiske og demokratiske systemet.

Etter at saken ble avslørt av E24, trakk Borten Moe seg i juli som forsknings- og høyere utdanningsminister. Han har tidligere uttalt at han ønsker å samarbeide med Økokrim i etterforskningen. Han er for tiden ikke siktet for noen straffbare forhold

Borten Moe har beklaget at han ikke erklærte seg inhabil på et tidligere tidspunkt og hevder at han ikke hadde forhåndskunnskap om de nevnte vedtakene.

Økokrim ville imidlertid ikke åpne en sak mot Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, angående aksjeinvesteringer han hadde gjort mens Solberg var statsminister.

Les også: Her er Økokrims konkrete vurdering av Finnes-handlene omtalt i media

Det bekrefter Økokrim i dag, fredag.

At ikke Sindre Finnes etterforskes for innsidehandel, har mottatt omfattende kritikk blant medier, samfunnsdebattanter og på sosiale medier.

mest lest