Netanyahu vil kaste bråkmakere fra Eritrea ut av landet

Avatar photo
Publisert 4. september 2023 | 16:42

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa søndag at han vil kaste ut av landet afrikanske migranter som har deltatt i voldelige opptøyer.

Bakgrunnen for dette er at eritreere i Israel har slåss med hverandre og herjet i gatene over en politisk konflikt i hjemlandet. Eritreere i Norge og Sverige har gjort det samme.

Senest lørdag 2. september brøt det ut et voldelig sammenstøt i Bergen mellom motstandere og støttespillere av styresmaktene i Eritrea.

Netanyahu har nå bestilt en plan for å bli kvitt afrikanske migranter som lager bråk i Israel. Det skriver den amerikanske kringkasteren PBS.

– Vi trenger strenge og tøffe reaksjoner på slik oppførsel. De som har deltatt i opptøyene bør kastes ut av landet umiddelbart, sier Netanyahu.

Totalt skal det være snakk om rundt 1000 personer med eritreisk bakgrunn som statsministeren ønsker å sende tilbake til Eritrea for å ha støttet regimet i hjemlandet.

Les også: Er sjokkert over eritreer-bråket i Bergen: – Bør umiddelbart miste oppholdstillatelsen

I henhold til internajsonal lov kan ikke Israel i dag sende mennesker tilbake til hjemlandet sitt hvis livet eller friheten deres er i fare.

Netanyahu mener imidlertid at de som støtter regimet i Eritrea ikke har krav på beskyttelse, og at Israel derfor må kunne sende disse menneskene tilbake.

I dag befinner det seg omtrent 25.000 afrikanske migranter i landet, og Israel erkjenner svært få av de som asylsøkere.

Ifølge PBS skal Israel tidligere ha forsøkt flere tiltak for å bli kvitt migrantene. Blant annet har de tilbydd å betale de for å flytte tilbake til Afrika.

Noen hevder og at Netanyahus juridiske reform delvis har som hensikt å gjøre det mulig for politikerne å sende migranter ut av landet.

mest lest