– Hva er poenget med å være borger hvis en ulovlig innvandrer får alle fordelene

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. februar 2024 | 08:46

Milliardæren Elon Musk uttalte seg om de økonomiske konsekvensene av ulovlig innvandring i en rekke innlegg på sosiale medier, samtidig som han kritiserte Biden-administrasjonens håndtering av grensekrisen.

Musk påpeker på det sosiale mediet X de ulike tjenester og fordeler som ulovlige innvandrere har tilgang til i USA, og hevder at de bidrar til boligpriskrisen.

– Noen andre ting du sannsynligvis ikke vet: illegale i Amerika kan få banklån, boliglån, forsikring, førerkort, gratis helseomsorg (California og New York) og skolepenger for in-state universiteter, skrev Musk.

– Hva er poenget med å være borger hvis en ulovlig innvandrer får alle fordelene, men ikke betaler skatt eller utfører jurytjeneste?

– Hvis du lurer på hvorfor boliger er så dyre, er dette en viktig bidragsyter, la Musk til.


– I kategorien «du ville ikke trodd det», utstedte sikkerhetsminister Mayorkas skriftlige retningslinjer som tydeliggjør at:

  1. Ulovlig tilstedeværelse alene er ikke grunnlag for deportasjon.
  2. Kriminelle anklager, domfellelser eller tilhørighet til gjenger alene er ikke nok for deportasjon.

– Du må i utgangspunktet være en dømt øksemorder for å bli deportert! Dette skyldes at hver deportasjon er en tapt stemme.

Musk mener at President Biden og lovgiverne i Kongressen, som har jobbet for en grensesikkerhetslov, kunne oppnå fremgang med å adressere krisen ved den sørlige grensen uten å måtte vedta en ny lov. Dette kan oppnås dersom administrasjonen rett og slett presenterer en presidentordre som reformerer asylpolitikken.

– Ingen lover trenger å vedtas, skrev Musk. «Alt som trengs er en presidentordre som krever bevis før man innvilger en asylhøring. Slik var det før, skrev Musk på X 27. januar.

– Det grunnleggende problemet er at hvem som helst kan hevde asyl uten noen form for bevis, noe som betyr at hele jorden kan komme til Amerika.

Musks besøk ved den sørlige grensen i september ga førstehånds innsikt i migrantkrisen.

mest lest