Musk kritiserer Biden over grensekrisen: – Ingen nye lover trenger å vedtas

Avatar photo
Publisert 27. januar 2024 | 18:33

Millioner av mennesker har tatt seg inn i USA over landets grense mot Mexico siden Joe Biden ble president. Lenge har den amerikanske høyresiden varslet om krisesituasjonen langs grensen. Nå vil Joe Biden ta grep, men blir møtt av kritikk fra meningsmotstandere.

– USA opplever for øyeblikket en invasjon, sier Daily Wire-journalist Ben Shapiro som nylig besøkte grensen.

Han opplyser på det sosiale mediet X at det er blitt utført fem millioner pågripelser av migranter ved grensen siden Joe Biden inntok Det hvite hus. I tillegg skal det være rundt en million migranter som har kommet seg over grensen uten å bli pågrepet. Det er også anslått at ytterligere en million migranter har kommet seg inn i USA uten at det er blitt registrert.

– Vi ser nå en migrasjonsbølge uten sidestykke. Dette skjer fordi grensen står vidåpen, uten tilstrekkelig kontroll. Det er Joe Bidens feil, sier Shapiro fra grensen.

Nå har Biden uttalt at situasjonen ved grensen ikke er holdbar. Han har også annonsert et lovforslag for å få kontroll på krisesituasjonen. Dette forslaget blir møtt av kritikk fra blant andre Elon Musk, verdens rikeste mann.

– Ingen lover trenger å vedtas. Alt som trengs er en kjennelse om å kreve bevis før det innvilges en asylhøring. Det er slik det pleide å være, skriver Tesla og SpaceX-gründeren på X.

Musk har tidligere hevdet at det å få asylstatus etter ulovlig kryssing av den sørlige grensen er like enkelt som et Google-søk.

Han var også enig med Silicon Valley-gründeren og investoren David Sacks som skrev i går kveld at grensen renner over med migranter «fordi Biden-administrasjonen nekter å håndheve lovene vi allerede har.» Musk svarte med å skrive «Nettopp».

Les også: Musk besøker grensen mellom Texas og Mexico

Musk tror imidlertid ikke at det er nødvendig å bygge en grensemur, slik som presidentkandidat Donald Trump har fokusert mye på.

– Pratet om å bygge en mur er bare en distraksjon. Ingen mur er nødvendig for å fikse denne situasjonen. Grensepatruljene blir i dag instruert til å legge til rette for ulovlig innreise i stor skala til USA. Det grunnleggende problemet er at hvem som helst kan kreve asyl med null bevis, noe som betyr at hele verden kan komme til USA, skriver Musk på X.

Krisetilstanden ved grensen har gjort at delstaten Texas har begynt å bruke piggtråd for å holde migranter ute. Biden har reagert på dette og omtalt den skarpe piggtråden som farlig.

Les også: Ted Cruz skjeller ut Bidens håndtering av grensesituasjonen: – Slutt å gjemme deg i kjelleren, dette er din feil

Presidenten fikk nylig medhold i høyesterett for å tillate føderale agenter å klippe ned piggtråden. Dette har falt i dårlig smak hos Texas’ guvernør Greg Abbott, som nå sier han vil sette opp mer piggtråd ved grensen mellom USA og Mexico for å hindre flere ulovlige innvandrere i å ta seg inn i landet.

Abbott hevder at Biden-administrasjonen har brutt avtalen med Texas og andre delstater ved å ikke håndheve føderale lover som beskytter delstatene.

Det siste året er det blitt delt mange videoer i sosiale medier som viser enorme folkemengder ta seg inn i USA.

Disse videoene fikk visepresident Kamala Harris i fjor til å reagere med en uttalelse hvor hun fraråder migranter å ta seg ulovlig inn i landet.

– Ikke kom, var den klare og tydelige beskjeden fra Harris.

mest lest