MIFF-leder uthengt på falsk plakat: – Dette er hatytringer

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 7. mars 2024 | 10:51

Mandag 4. mars ble det satt opp en plakat på Bakkegata-busstopp i Trondheim. På den var Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel For Fred (MIFF), avbildet under overskriften «Med Israel for folkemord»

Plakaten var satt inn ulovlig i Clear Channels ramme for annonseplakater, bildet var brukt uten godkjenning.

Det skriver MIFF på sin egen hjemmeside.

Allerede tirsdag la Myrland ut bilde av plakaten på sin egen X-konto.

– Dette er hatytringer, ikke bare mot Israel, men også mot venner av Israel i Norge. Det er en sjikanerende, hatefull omskrivning av organisasjonsnavnet vårt. Selvfølgelig også et ulovlig misbruk av bilde og et personangrep mot Miffs ledere, sier Myrland til Aftenposten.

Clear Channel at hærverk blir rutinemessig politianmeldt, så også i denne saken. Plakaten ble fjernet sent tirsdag kveld.

Myrland sier han er blitt vant til hatefulle kommentarer.

– Det er nesten daglig at vi får mailer fra folk som feirer antisemittismen med ordlyd av denne typen, sier han.

– Det hatet og forsøket på å kneble har jeg opplevd helt siden jeg begynte som redaktør i 2001, så det virker ikke avskrekkende på meg. Det bare bekrefter hvor viktig det er for meg å stå opp for det jødiske folkets rettigheter og tale Israels sak i Norge, avslutter Myrland.

Med Israel for fred (MIFF) er en norsk medlemsorganisasjon stiftet i 1978. Fra årtusenskiftet og frem til 2022 har organisasjonen økt i medlemstall fra rundt 1000 til omlag 12.000. 

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest