Har klaget inn NRK til PFU

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. mars 2023 | 09:46

Atle Antonsen har klaget inn NRK til Pressens Faglige Utvalg (PFU), ifølge Dagbladet.

– Vi mottok klagen i forrige uke, og den vil bli behandlet på vanlig måte, opplyser Trude Hansen, rådgiver og fagleder i PFU, til Dagbladet.

PFU (Pressens Faglige Utvalg) er en selvdømmeordning som er opprettet av Norsk Presseforbund. Ordningen har som formål å overvåke og fremme den etiske og faglige standarden i norsk presse.

Les også: Atle Antonsen går ut mot støttespillerne «langt ute på høyresiden»: – De har et forferdelig menneskesyn

Hansen understreker at behandlingen er «på begynnerstadiet», og at den trolig ikke rekker å bli behandlet på PFUs møte nå i mars. Neste mulighet er 26. april.

Klagen dreier seg om P2-programmet «Arena»s sending 22. november, med tittelen «Kommer vi til å lære noe av Atle Antonsen-saken?»; samt et innslag på «Nyhetsmorgen» 23. januar, med «Hva kan vi lære av Antonsen-saken / GJEST Etterdønninger rasisme».

Det står blant annet at grunnlaget for klagen er:

«Det anføres at innholdet i radioprogrammet Arena og i innslaget på Nyhetsmorgen er villedende for lytterne/seerne. Programmene mangler saklighet i innhold, saklighet i presentasjon og manglet tilstrekkelig kildebredde. Antonsen ble heller ikke gitt anledning til samtidig imøtegåelse, eller tilsvarsmulighet.»

Nei, Atle Antonsen er ikke en typisk hvit mann: Han er en mektig drittsekk med rusproblemer

mest lest