Ny provokasjon for venstresiden: Tidligere «Resett-investor» skal holde 17. mai-tale i Oslo

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 10. april 2024 | 13:51

De siste dagene har det rast rundt nyheten om at Subjekt-redaktør Danby Choi er valgt av Høyre til å holde 17. mai-tale i Oslo. Onsdag kan Aftenposten fortelle at nok en «kontroversiell» taler plukket ut av FrP, nemlig Christian Mikkel Dobloug.

Det er medlemmene av 17. mai-komiteen som gis ansvarer for å invitere appellanter. Normalt får hvert parti ansvar for hver sin bekransning ulike steder i Oslo.

Dobloug til å holde appell i forbindelse med bekransningen av Bjørnstjerne Bjørnsons grav på Vår Frelsers gravlund.

Det er varaordfører Julianne Ofstad (Frp) som står bak invitasjonen.

Afteposten skriver følgende:

«Dobloug er blant annet kjent som tidligere styremedlem og medeier for den omstridte og innvandringskritiske nettavisen Resett. Han trakk seg fra styret i 2022. Da hadde avisen vært gjennom konflikter internt, som også endte med at Helge Lurås etter hvert gikk av som redaktør i avisen.»

Skjermbilde Aftenposten.

Aftenposten har ikke lykkes å få en kommentar fra Dobloug i sakens anledning.

Motstanden mot Danby Choi skyldes angivelig at han delte en video av seg selv med en da voldtekstdømt mann. I tillegg er han erklært «anti-woke» og en torn i øyet på deler av venstresiden.

I en kommentar skriver tidligere Høyre-politiker og nå samfunnsredaktlør i E24, Torbjørn Røe Isaksen at «[b]åde Choi og Dobloug er kontroversielle skikkelser. Choi som kulturkriger og torn i øyet for mange, særlig på venstresiden, Dobloug som aktør på den innvandringskritiske høyresiden.»

Røe Isaken minner på at «Resett var, for de som ikke husker det, den innvandringskritiske avisen til Helge Lurås.»

Samfunnsredaktøren mener det ikke er «spesielt fintfølende» av Høyre og FrP å velge de to som talere.

Til de som ikke vet det, er altså den angivelig «innvandringskritiske» Dobloug (45) sønn av en afrikaner. Hans far var fra Mali og jobbet som diplomat. Doblougs mor var norsk.

mest lest